Allroad Arbeidsbemiddeling

Begroet eens wat vaker de buschauffeur

Uit het noorden van ons land is de groetjemee-campagne overgewaaid. De hashtag #groetjemee is in het leven geroepen door de Friese Wini Weidenaar, die dagelijks op de fiets iedereen die ze tegenkomt begroet en daarmee een positieve beweging in gang zette. Inmiddels is de campagne ook door Arriva opgepakt en zijn de groetjemee-stickers te zien op de bussen in regio Noord, regio Oost en binnenkort ook in regio Limburg. In de regio Brabant wordt in samenwerking met Hermes een vergelijkbare campagne opgezet.

Door de mondkapjes zien buschauffeurs al bijna twee jaar alleen de ogen van de reiziger, dus een glimlach is vaak moeilijk te herkennen. Door deze campagne hoopt Arriva de reizigers te stimuleren om eens wat vaker ‘hallo’ of ‘goedemorgen’ te zeggen tegen de buschauffeur. Want helaas gebeurt dat nog veel te weinig.

't Handje

In de regio Noord-Brabant wordt eenzelfde initiatief opgezet. Onder het motto: ‘’t Handje naar de buschauffeur’ slaan Arriva en Hermes de handen ineen om de interactie tussen de buschauffeurs en hun passagiers te bevorderen. Menig buschauffeur zegt altijd zijn of haar passagiers te begroeten, maar weinig reactie terug te krijgen. Op deze manier voelt de buschauffeur zich vaker gezien en wordt de sfeer in de bus alleen maar beter. Op de website van Bravo, het samenwerkingsverband tussen Arriva en Hermes in Noord-Brabant, staat precies uitgelegd waarom, hoe en wat.

Goede voornemens

Jeroen Gulickx, buschauffeur bij Hermes via Allroad, doet iedere dag zijn best om een reactie terug te krijgen van zijn passagiers: “ik heb mij voorgenomen om tegen iedereen ‘goedemorgen’ te zeggen, en dat werpt zijn vruchten af. Als ik 40 keer goedemorgen zeg, dan krijg ik er 39 terug.” Door deze campagne hopen Arriva en Hermes een verandering te bewerkstelligen en dat de buschauffeurs zich meer gewaardeerd voelen. Zoals ze zelf zeggen: “de buschauffeur is er voor jou en voor ons allemaal – een beetje waardering kan geen kwaad.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Bekijk onze vacatures voor buschauffeurs.

Meer lezen?

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.