Allroad Arbeidsbemiddeling

In gesprek met Martine

Hoe is het om bij Bidfood te werken? Wij kunnen wel vertellen over de goede werksfeer, mooie routes en leuke klanten, maar dat kan Martine je veel beter vertellen. Lees snel verder. 

Twintig jaar jong en al twee jaar je C- én CE-rijbewijs op zak. Dat kunnen niet veel mensen zeggen, maar Martine van der Zee wel. Al van jongs af aan weet ze heel goed wat ze wil, en dat is werken in de horecadistributie. Haar vader heeft altijd als vrachtwagenchauffeur voor Aldi gereden, en omdat Martine vaak mee mocht, wist ze al jong: dit wil ik ook doen.

Als Martine zestien is en op school aangeeft dat ze vrachtwagenchauffeur wil worden, krijgt ze te horen dat ze te jong is. Maar daardoor laat ze zich niet uit het veld slaan: ze gaat de opleiding tot logistiek medewerker volgen. En hier heeft ze goed over nagedacht: “Logistiek en transport, dat botst nog steeds, ze weten niet echt hoe het werkt van elkaar. Dus ik dacht: als ik daar nou mee begin, dan weet ik tenminste hoe het wel zit.” Vervolgens haalt ze binnen twee jaar haar C- en CE-rijbewijs én volgt ze nog de opleiding tot teamleider. “Stel ik wil niet meer op de vrachtwagen, dan kan ik nog altijd hierop terugvallen.” Kortom: Martine weet wat ze wil.

Waarom Bidfood?

Bidfood is volgens Martine de perfecte plek waar ze haar passie voor het rijden en het klantcontact kan combineren. Daarnaast geniet ze van het fysieke stuk dat het werk met zich meebrengt, maar ook het administratieve gedeelte vindt ze leuk om te doen. “Ik heb ook specifiek aangegeven dat ik geen bijrijder wil. Ik rij liever alleen, ik wil ook zelf het zware werk doen”, vertelt ze. Als C-chauffeur bezorgt ze dagelijks de orders bij horecazaken in de regio. Met collega’s onderling klikt het ook goed volgens Martine: “ik vind het wel gezellig. Heel hecht! Je werkt eigenlijk nooit direct samen, maar het voelt wel echt als een team.”

Ook buiten werktijd worden er tal van activiteiten voor het personeel georganiseerd. “Laatst met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur hebben ze catering laten komen voor de chauffeurs en het logistiek personeel. Toen was er een lopend buffet waar iedereen lekker van mocht eten. Ook hebben ze een keer een kartwedstrijd georganiseerd. De winnaars mochten zelfs racen op Zandvoort en konden een ticket winnen voor de race van Max Verstappen.”

"Klanten bieden meteen koffie aan, of iets te eten."

Een werkdag als C-chauffeur

Martine vertelt dat haar werkdag altijd tussen 04:00 en 08:00 uur begint. Als eerste haalt ze dan haar wagen op bij het wagenpark en zet hem aan het dock. Vervolgens krijgt ze drie kwartier om haar wagen te laden en dan is het tijd om naar de eerste klant te  gaan: “je mag zelf indelen in welke volgorde je de klanten bezoekt, al moeten we wel rekening houden met de tijden dat de klant zijn levering wil ontvangen.” Doordat ze vaak bij dezelfde klanten komt, ontstaat er meteen een band volgens Martine. “Ze bieden meteen koffie aan, of iets te eten. Ik heb ook ’n keer een frikandel gekregen bij een snackbar.”

Haar pauzes mag ze zelf inplannen. Soms eet ze haar lunch in de wagen op, andere dagen brengt ze bij de klant binnen haar pauze door. “Ik heb zelfs een keer bij een collega thuis mogen eten, omdat we samen op pad gingen”, vertelt Martine. Wanneer haar route erop zit, checkt ze nog even of er getankt moet worden en rijdt dan terug naar de standplaats in Helmond. “Wij hebben de regel, als de tank voor de helft leeg is, moeten we tanken. Zo kan iedereen de nieuwe dag met een volle tank beginnen.” Eenmaal terug bij Bidfood lost ze de emballage die ze overal heeft meegenomen, zet ze de wagen weg en dan zit haar dag erop. Soms nog even wat met collega’s kletsen en dan is het tijd om naar huis te gaan.

Tip van Martine

Voor de mensen die aan het begin van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur staan, heeft Martine een paar goede tips: “het theoriegedeelte is wel effe knokken, maar als je dat hebt gehaald, gaat het allemaal beter. Als je de instructeur goed opvolgt, kom het uiteindelijk allemaal goed. Een tip die ik zelf van mijn instructeur kreeg was: niet te veel sturen, want als je te veel stuurt, ga je fouten maken.”

Wil jij ook werken bij Bidfood?

Bekijk onze vacature van vrachtwagenchauffeur bij Bidfood. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Meer lezen?