Allroad Arbeidsbemiddeling

In gesprek met Nick

Hoe is het om bij Bidfood te werken? Wij kunnen wel vertellen over de goede werksfeer, mooie routes en leuke klanten, maar dat kan Nick je veel beter vertellen. Lees snel verder. 

Nick van Hoof (21) werkt nu zo’n drie weken bij Bidfood, maar hij is een oude bekende van het bedrijf. Een tijdje geleden was Nick namelijk al vier maanden werkzaam bij Bidfood als bijrijder. En nu is hij terug. Niet alleen als bijrijder, maar hij volgt ook de opleiding tot C-chauffeur. Eind van deze maand hoopt hij zijn C-rijbewijs te halen en zelf als vrachtwagenchauffeur de wagen op te mogen.

Op de vraag waarom Nick zo graag vrachtwagenchauffeur wil worden, antwoordt hij: “het is een beetje bij ons in de familie. Mijn vader en opa zijn ook vrachtwagenchauffeur en ik mocht vroeger wel eens mee. Ik vond het altijd al mooi. Daarnaast ben ik niet iemand om op kantoor te werken, en ik hou van onderweg zijn en van auto’s. Dan kom je al snel uit bij vrachtwagenchauffeur.” En zo komt Nick bij Bidfood terecht. Eerst als bijrijder, en nu dus als opleidingskandidaat voor het C-rijbewijs.

Het opleidingstraject

Bidfood is volgens Nick een fijne plek om zijn opleiding tot vrachtwagenchauffeur te volgen. Door al als bijrijder aan het werk te zijn, leert hij de klanten kennen en komt hij alles te weten over het werk als chauffeur. Nadat Nick zijn eerste twee theorie-examens had gehaald, mocht hij daadwerkelijk starten bij Bidfood en tegelijkertijd beginnen met zijn praktijklessen. Wanneer hij een dag praktijklessen heeft, wordt hij niet ingepland in het rooster, zodat hij de hele dag kan focussen op de rijlessen. Voor zijn derde theorie-examen (V3C, ook wel bekend als code 95) moet Nick nog even blokken, maar gelukkig heeft hij daar meer dan voldoende tijd voor: “ik ben altijd voor het avondeten thuis, dus ik kan in principe elke avond besteden aan mijn opleiding. Binnenkort staat mijn praktijkexamen ook gepland, dus hopelijk haal ik die in één keer en kan ik als chauffeur aan de slag.” Gelukkig ziet het ernaar uit dat dit helemaal goed komt; het lessen gaat hem goed af. “Het is eigenlijk hetzelfde als de auto, je rijdt alleen in een iets groter voertuig en daar moet je rekening mee houden.”

"Je hebt veel klantcontact en bent dus niet de hele dag alleen."

Hoe is het werken bij Bidfood?

“Het is niet alleen maar kilometers vreten. Je hebt veel klantcontact en bent dus niet de hele dag alleen. Ik kan prima een hele dag alleen zijn, maar ik houd er wel van om hier en daar ook wat klantcontact te hebben en mensen te woord te staan als er iets niet in orde is. Daarbij is het een fijne werkplek en een goed team. Omdat hier weinig verloop is, kende ik veel chauffeurs nog van mijn vorige periode”. Nicks collega’s zijn van alle leeftijden. De jongste collega’s zijn twintig jaar, de oudsten ergens in de 60. Nick vertelt dat zijn collega’s erg behulpzaam zijn: “de meesten zijn overal al eens geweest en ze helpen je goed vooruit.”

Theorielessen

Nog even terug naar de opleiding. Nick haalt veel voordeel uit het feit dat hij klassikaal les krijgt om zijn theorie onder de knie te krijgen. “Ik weet van mezelf gewoon dat ik beter klassikaal leer, dan dat ik het zelf moet doen.” Hij kan het dan ook iedereen aanraden die van zichzelf weet dat ‘ie niet de sterkste is in het leren uit een boek.

Wil jij ook werken bij Bidfood?

Bekijk onze vacature voor opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Bidfood. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Meer lezen?

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.