Allroad Arbeidsbemiddeling

Een dag uit het leven van een buschauffeur

Misschien ben je op zoek naar een baan als buschauffeur, maar heb je geen idee hoe een werkdag eruit ziet. Of je wilt je laten omscholen tot buschauffeur, maar twijfelt omdat je niet weet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom lees je in deze blog over een dag uit het leven van een buschauffeur.

Eerst een kopje koffie

Je komt binnen op je vestiging, waar je meteen bij binnenkomst inklokt. Vervolgens is het tijd om met een kopje koffie even rustig op te starten. Je checkt of er bepaalde omleidingen zijn of andere bijzonderheden op je route, om vervolgens op zoek te gaan naar jouw bus voor de dag. Tijd voor je eerste rit. Afhankelijk van hoe lang een rit is, maak je één tot vier ritten tot je eerste pauze. Je hebt er dan een uurtje of drie opzitten. In de kantine, die vaak op een station zit, pak je een bakkie koffie en je boterhammetje of een snackje. Na een minuutje of 20, 25 ga je naar de volgende bus op je briefje om je routes weer te rijden. De ene dag rijd je alleen maar korte ritten in de stad en de volgende dag heb je juist prachtige lange routes door de streek.

"Je weet van tevoren nooit hoe het verkeer en de passagiers zijn."

Geen enkele dag hetzelfde

Door de afwisseling qua routes en doordat je van tevoren nooit weet hoe het verkeer en de passagiers zijn, is geen enkele dag hetzelfde. Na een tweede pauze rijd je je laatste routes voor die dag en voor je het weet zit je dienst er alweer op. Soms rijd je de bus dan terug naar de garage, soms kun je bij het station een klein autootje pakken om terug te rijden naar je startplaats. Dan is het tijd om lekker weer naar huis te gaan.

Korte en lange diensten

De lengte van je diensten zijn heel wisselend. Zo kun je korte diensten rijden van zo’n drie tot vier uur, gebroken diensten, waarbij je ’s ochtends een uurtje of drie rijdt, dan naar huis gaat en vervolgens ’s avonds nog zo’n vier uur rijdt. De aaneengesloten diensten duren tussen 6,5 en 8,75 uur. Uiteraard kun je hierin je voorkeur aangeven.

 

Zo. Als het goed is, is het een stuk duidelijker voor je geworden hoe een werkdag van een buschauffeur er ongeveer uitziet. Uiteraard is dit een voorbeeld en kunnen er per standplaats natuurlijk dingen anders in zijn werk gaan.

Ook aan de slag als buschauffeur?

Ben jij na het lezen van deze blog overstag gegaan of wil je meer informatie? Kijk dan eens bij onze vacatures of neem contact met ons op!

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.