Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Antoine

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Antoine

Antoine (55) verkocht zijn garagebedrijf en dacht ‘ik ga eens een jaar niks doen’. “Maar van 80 uur per week werken naar helemaal niks, dat is een heel groot gat. Ik werd na zes weken hartstikke gek”, vertelt Antoine. Een vriend van hem die bij Hermes werkte, raadde hem aan om ook buschauffeur te worden. En dat advies volgde Antoine meteen op. In een vlot tempo behaalde hij zijn D rijbewijs: “Ik zat toen iedere dag thuis dus ik had de boeken zo uit.”

Vroeg uit de veren

Antoine is een echt ochtendmens. Hij rijdt dan ook het liefst de vroege diensten, die al om 05:30 uur beginnen. “Als mijn wekker om 04:00 uur gaat dan spring ik uit mijn bed. Mijn vrouw zegt ook altijd: ‘dat je dat kunt, dat snap ik niet’. Maar ik vind het gewoon echt leuk. Ik zit graag in de bus en ik vind het leuk om met mensen rond te rijden. Ik zit vol humor en maak graag een geintje. Als er iemand de bus in moet met een rolstoel, dan stap ik uit en dan beginnen de mensen al te lachen.”

"Als mijn wekker om 04:00 uur gaat dan spring ik uit mijn bed."

Investeren

Om de routes onder de knie te krijgen is Antoine een aantal keer met andere buschauffeurs meegereden om aantekeningen te maken. “Als je zelf achter het stuur zit en je hebt 20 man bij je en je weet niet of je links of rechts moet, dan krijg je het warm. Dus ik investeer dan liever wat van mijn vrije tijd.” Nu rijdt Antoine al een tijdje bij Arriva, in Tilburg en omstreken. Wat hij wel grappig vindt is dat veel mensen denken dat hij heel de dag hetzelfde rondje rijdt. “Dan vragen ze verbaasd: ‘Huh, jij zat toen straks toch in een andere bus?’.”

"Als ik dadelijk met pensioen ben dan zou ik nog wel één of twee dagen willen blijven rijden."

Veel vrije tijd

In zijn vrije tijd is Antoine zo’n twee tot drie keer in de week bezig met zijn hobby: parcours schieten. Daarnaast heeft hij nog zeeën van tijd voor andere dingen. “Ik werk maar maximaal acht uur per dag, dat ben ik niet gewend. Ik heb alles gezien op Netflix. Ik heb bij ons thuis alles geschilderd. En als ik dadelijk met pensioen ben dan zou ik nog wel één of twee dagen willen blijven rijden. Wat moet ik anders thuis gaan doen heel de dag? Er zijn zelfs chauffeurs die 80 zijn en nog rijden. Dat zie ik mezelf ook nog wel doen. Je bent onder de mensen, het zonnetje schijnt, je kan heel de dag rondkijken. En het salaris is goed, echt goed.”  

Ook aan de slag als buschauffeur?

Lijkt het jou ook leuk om als buschauffeur te werken? Bekijk dan eens onze vacatures.  

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »