Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Chantal

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Chantal

Als alleenstaande moeder van een zoontje met een verstandelijke beperking heeft Chantal Derksen (44) het niet makkelijk. Na jaren afgekeurd in de bijstand te hebben gezeten, zet ze zeven jaar geleden de stap om zich in te schrijven bij Allroad voor de opleiding tot buschauffeur. Door omstandigheden kan ze niet meteen starten, maar begin 2020 kan ze dan toch echt met het opleidingstraject beginnen. Sinds februari van dit jaar mag Chantal zich met trots buschauffeur noemen en rijdt ze in Arnhem en omgeving.

"Ik hoop uiteindelijk wel op de trolleys te komen, want dat is wel Arnhems trots."

Een droom die uitkomt

Natuurlijk vragen we Chantal hoe het leven als buschauffeur haar bevalt, waarop ze enthousiast antwoordt: “Geweldig! Het was altijd een droom van me en die komt nu uit,”. Het vak van buschauffeur is haar eigenlijk met de paplepel ingegoten: haar vader heeft 35 jaar als chauffeur op de trolleybus gereden. “Ik hoop uiteindelijk wel op de trolleys te komen, want dat is wel Arnhems trots”, vertelt ze. Voor nu geniet ze van de lange ritten in de streek, van Wageningen tot Apeldoorn en alles wat daar tussen ligt. 

Uitdagingen

Chantal geniet enorm van het besturen van de twaalf meter lange bus. “De eerste keer dat ik ‘m wegreed, was echt geweldig. Dat was het gewoon. Het is een stukje vrijheid op de weg”, vertelt ze vol passie. “De mensen en de twaalf meter, daar doe ik het voor.”. Chantal probeert altijd op tijd te rijden, maar dit is niet altijd haalbaar. Je bent immers afhankelijk van de rest van het verkeer. De uitdaging voor Chantal ligt in het accepteren ervan. “Ik moet af en toe nog leren dat als ik te laat rijd, dat dat niet altijd erg is. Dat vind ik erg lastig, maar soms kun je er niks aan doen.”.

"Dat is eigenlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen."

Leuke en minder leuke situaties

Helaas heeft Chantal ook een keer agressief gedrag meegemaakt. Twee mannen probeerden fraude te plegen met hun ov-kaart. Chantal staat haar vrouwtje, maar staat achteraf toch wel te trillen op haar benen. Gelukkig is het tot nu toe bij één keer gebleven. Er zijn ook mooie momenten. Zo kwam er een tijdje terug een dame naar voren gelopen om Chantal te zeggen dat ze een hele goeie rit had gereden. “Dat is eigenlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen.”.

Ook aan de slag als buschauffeur?

Wil jij ook als buschauffeur in Arnhem en omgeving rijden? Bekijk onze vacatures bij Breng. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.