Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Ferry

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Ferry

Na vele baantjes te hebben gehad, waaronder portier bij nachtclubs en medewerker bij de stadsreiniging, zit Ferry Jansen (50) lekker op zijn plek bij Breng in Nijmegen. Na vele omzwervingen – zoals hij het zelf noemt – en nooit zekerheid willen hebben, is hij nu geland, en wel op de stoel van de buschauffeur.

Tijdens een vakantie met familie in Indonesië in 2018 bedacht Ferry om te gaan solliciteren: “ik zat lekker op het strand, laptopje had ik bij me, even vacatures bekijken. Toen heb ik een sollicitatiebrief geschreven.” Later die vakantie, inmiddels op een ander eiland, kreeg Ferry een telefoontje vanuit Nederland, van Allroad. “Toen ik terugkwam, ben ik gelijk naar Eindhoven gereden, gesprek gehad en toen is het balletje gaan rollen’, vertelt hij. Inmiddels is hij al twee en een half jaar helemaal happy als buschauffeur en is hij sinds mei van afgelopen jaar zelfs in vaste dienst bij Breng.

"Als buschauffeur heb je gewoon een luizenbaan, het is alsof ik al met pensioen ben!"

Pensioen

Ferry zit helemaal op zijn plek op de bus. “Ik moet niet op één plek zitten, dus je kunt mij niet in een fabriek of kantoor stoppen”, vertelt Ferry lachend. “Er zijn veel buschauffeurs, die werken er al veertig jaar. En nu snap ik ook waarom: als buschauffeur heb je gewoon een luizenbaan. Het is alsof ik al met pensioen ben! Ik blijf dit nog wel zeventien jaar doen.”

Biertje met collega's

Hoewel je als buschauffeur tijdens het rijden weinig in aanraking met collega’s komt, heeft Ferry goed contact met zijn medebuschauffeurs. “Met veel collega’s van mijn generatie kan ik het goed vinden. Soms doen we een biertje samen, maar je weet ook niet wanneer je elkaar ziet.” Naast een biertje na werk, ziet hij zijn collega’s ook vaak in de kantine tijdens de pauzes. “Het rouleert zo mooi, allemaal verschillende mensen.”

"Als buschauffeur sta je echt midden in de maatschappij."

Veelzijdig werk

Het werk als buschauffeur is nooit saai volgens Ferry: “je brengt mensen naar de gevangenis, je brengt mensen naar het ziekenhuis, je brengt ze naar school, werk, je haalt ze op, echt van alles. Je staat echt midden in de maatschappij.” Zoals hij zelf zegt: het is een goede baan. “Als de rayonmanager tevreden blijft, dan weet je waar ik de komende zeventien jaar van mijn leven ben.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe job? Bekijk dan eens onze opleidingsvacatures en wie weet ga jij binnenkort ook aan de slag als buschauffeur. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.