Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Ger

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Ger

Ger Benard (58) is altijd veel ‘on the road’ geweest, zoals hij zelf zegt. Hij reed 20 jaar lang door heel Europa met een verhuiswagen voor zijn eigen verhuisbedrijf. Daar is zijn liefde voor het chauffeurswerk ontstaan. Na al die jaren als chauffeur stapte hij over naar iets heel anders: een baan binnen een bedrijf waarbij hij de hele dag tussen vier muren zat. Dat bleek niks voor hem te zijn. Ger miste het niet alleen om achter het stuur te zitten, maar ook om met mensen om te gaan. En zo maakte hij de switch naar buschauffeur.

 

Rijbewijs binnen en rijden maar!

Dankzij zijn jarenlange ervaring op de weg had Ger binnen no time zijn rijbewijs D op zak. Ger ging via Allroad aan de slag als buschauffeur bij Arriva. Hoewel hij vroeger heel Europa door reed, blijft hij nu dicht bij huis. Hij rijdt namelijk in zijn woonplaats Breda (en omstreken). En dat heeft zo zijn voordelen vertelt hij: “Als er een omleiding is dan weet ik al heel snel waar ik door kan rijden.”
De ene dag rijdt hij in de stad, de andere dag in de streek, de ene dag heeft hij een vroege dienst en de andere dag een late. Op de vraag wat dan zijn voorkeur heeft, antwoord Ger: “Juist die afwisseling vind ik heerlijk. Elke dag is weer een nieuw avontuur.”

"Elke dag is weer een nieuw avontuur."

Je moet er zelf een feestje van maken

In het begin had Ger er wel wat moeite mee om met sommige passagiers om te gaan.  Ze zijn namelijk niet allemaal altijd even vriendelijk. Maar daar heeft hij wel wat van geleerd: “Ik pakte dat in het begin vaak te persoonlijk op en dat moet je eigenlijk niet doen. Jij bent gewoon de chauffeur. En als zij ergens de woede op willen koelen dan ben jij dat vaak. Nu heb ik gewoon lol achter het stuur en vind ik het prima wat er allemaal gebeurt. Je moet er voor jezelf een feestje van maken.”

"Ik vind het een ongelofelijk leuk, afwisselend beroep met heel veel mogelijkheden."

Onafhankelijkheid

Over de fijne dingen van het beroep weet Ger gelukkig veel meer te vertellen. Een van de grote voordelen die Ger benoemt is de onafhankelijkheid die je hebt als buschauffeur. “Je bent eigenlijk gewoon ‘je eigen baas’ en dat vind ik erg fijn. Ik heb altijd heel veel in teams gewerkt en daar komt vaak toch wrijving of jaloezie bij kijken. En bij het werk als buschauffeur maak je ’s ochtends even een praatje met iemand in de kantine, je loopt naar je bus toe en je bent alleen. Je hebt geen baas die in je nek zit te hijgen. Je doet gewoon je ding.”

Daarnaast vindt hij het prettig dat het werk fysiek niet zwaar is: “Je moet wel de hele dag opletten en alert zijn. Daar moet je wel aan wennen, maar in principe kun je dit 100 jaar volhouden.” Ger werkt dan ook 5 en soms zelfs 6 dagen in de week. Dat vindt hij helemaal niet erg want hij heeft nog genoeg vrije tijd om er elke dag op uit te gaan met zijn twee honden.

Hij sluit af met de mooie woorden: “Het is gewoon een ongelofelijk leuk en afwisselend beroep met heel veel mogelijkheden.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Ben jij ook op zoek naar een afwisselende baan? Bekijk dan eens onze buschauffeur vacatures en wie weet ga jij binnenkort ook aan de slag als buschauffeur. 

Meer lezen?

Gerry

De route van Gerry

De liefde voor het chauffeursvak is Gerry (64) met de paplepel ingegoten. Al vanaf zijn 18e is hij vrachtwagenchauffeur. Lees meer.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.