Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Hans

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Hans

Na zijn drukke horeca verleden was Hans (58) op zoek naar meer rust en regelmaat.
Hij besloot buschauffeur te worden. Via Allroad ging hij aan de slag bij Breng in Arnhem. En dat bevalt hem, na 2,5 jaar, nog hartstikke goed!

Hans is een echt mensenmens. Zowel met zijn collega’s als met de passagiers maakt hij graag een praatje. 
En dat vindt hij ook het leukste aan zijn werk als buschauffeur: “Ik vind het leuk om een beetje te dollen met de mensen.” Niet alleen in de bus, maar ook in zijn vrije tijd houdt Hans graag mensen voor de gek. Zijn grootste hobby is namelijk goochelen: “Ik heb een kindershow en ik ga bij volwassenen langs de tafels met een stok kaarten of muntjes.”

"Ik behandel iedereen met respect en krijg van iedereen respect terug."

Nooit gezeik

Het liefst rijdt Hans lekker lange ritjes door de streekgebieden, maar eigenlijk vindt hij alles prima: “Of ik nu in de stad rijd of in de streek, ik vermaak me wel.  ’s Ochtends heb je veel werk- en schoolpubliek en ’s avonds heb je de stappers en mensen die uit zijn geweest. Ik vind het wel leuk om feestgangers in de bus te hebben, dan is het niet zo stil.“ Vervelende situaties maakt Hans gelukkig niet mee: “Je gelooft het niet, maar ik heb nooit gezeik in de bus. Ik behandel iedereen met respect en krijg van iedereen respect terug.”

"Het is een baantje waar je oud mee kunt worden."

Lekker blijven rijden

Volgens Hans is het een baantje waar je oud mee kunt worden: “Het is lichamelijk niet vermoeiend. Toen ik werkte als conciërge en in de horeca was ik lichamelijk toch wat meer aan het werk. Heel de dag lopen en sjouwen. Het werk als buschauffeur is dan wel mentaal wat zwaarder, omdat je heel de dag op het verkeer aan het letten bent.”
Hans ziet zichzelf de rest van zijn werkjaren nog met veel plezier achter het stuur zitten: “Het bevalt me harstikke goed. Laat mij maar lekker m’n rondjes rijden.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Wil jij net als Hans ook lekker rondjes rijden? Dan is een baan als buschauffeur iets voor jou!

Kijk eens naar onze vacatures, neem vrijblijvend contact met ons op of solliciteer direct.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »