Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Jaimy

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Jaimy

Als vrouw staat Jaimy (23) haar mannetje wel in de transportwereld. Nu nog als B chauffeur bij Tuinmaximaal, binnenkort hopelijk als C chauffeur. De bus waarmee ze iedere dag de nalevering van het bedrijf verzorgt, is zes en een halve meter lang. Alvast een voorbereiding op het echte werk, zoals ze zelf zegt. Want Jaimy is pas echt tevreden als ze straks haar vrachtwagenrijbewijs heeft.

 

Al van kleins af aan roept Jaimy al dat ze vrachtwagenchauffeur wil worden: “geen idee waar het vandaan komt, gewoon lekker op de weg.”. Nadat ze eerst allerlei horeca (bij)baantjes heeft gedaan, solliciteert ze in juni 2021 op de functie van B chauffeur via Allroad. “Dezelfde dag werd ik nog gebeld en de dag erna mocht ik al op gesprek komen. En die maandag erop begon ik”, vertelt ze. Inmiddels is Jaimy zo’n vijf maanden aan het werk en is ze ook haar opleiding tot vrachtwagenchauffeur begonnen.

"Eigenlijk is het gewoon één grote vriendengroep!"

Kilometers

Jaimy is een vroege vogel: meestal is ze rond 05:30 uur op haar werk, zodat ze nog even rustig kan opstarten met een kop koffie. Het liefst maakt ze veel kilometers op een dag: “ik vind de routes naar Luxemburg heel leuk, maar naar Groningen net zo leuk.”. Hoelang een werkdag duurt, is iedere dag weer anders. De ene keer is ze om 12:00 uur alweer op de zaak, een andere keer is ze de hele week pas na 17:30 weer terug. Maar dat houdt de afwisseling er wel lekker in volgens Jaimy.

Nieuwe vriendschappen

Hoewel er voornamelijk mannen werken in de sector, heeft Jaimy één vrouwelijke collega, die naast collega zelfs inmiddels haar beste vriendin is. “Het is echt een gezellig team daar, er is altijd ruimte voor een grapje en een flauwekulletje”, vertelt ze. “De man van die vrouwelijke collega is nu sinds kort ook bij ons komen werken, en een vriend van hem is ook bij ons begonnen. Eigenlijk is het gewoon één grote vriendengroep!”.

"Misschien wil ik ooit mijn CE gaan halen, en écht de grote wagen op."

Door voor het CE rijbewijs

Uiteraard staat het behalen van haar C rijbewijs nu eerst op de planning. Maar als ze haar groot rijbewijs binnen heeft, is ze niet van plan om stil te zitten: “Misschien wil ik nog wel ooit mijn CE gaan halen, en écht de grote wagen op.”. Maar hoe dan ook, Jaimy hoopt voor altijd chauffeur te mogen blijven. “Ik heb vroeger bij een tankstation gewerkt, dat vond ik leuk met al die vrachtwagenchauffeurs om me heen, maar dat ik er nu zelf een ga worden, lijkt me toch veel leuker. Ik zou nooit meer terug willen”, vertelt ze vol passie.

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Heb jij er ook altijd van gedroomd om vrachtwagenchauffeur te worden? Lees hier meer info over het opleidingstraject tot vrachtwagenchauffeur. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.