Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Jeroen

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Jeroen

“Vroeger toen ik klein was zei ik altijd: ‘ik word buschauffeur’.” Maar de carrière van Jeroen is heel anders gelopen dan hij als klein jongetje dacht. Hij heeft 21 jaar lang zes dagen in de week hard gewerkt voor zijn eigen autopoetsbedrijf. Tot hij op een gegeven moment dacht: “Er is meer dan alleen werken.”

Jeroen ging eens goed nadenken wat hem nou écht leuk leek om te doen. En toen kwam hij al snel uit op buschauffeur. “Vroeger kwamen de bussen altijd bij ons thuis voorbij, die grote bussen. Dat vond ik gewoon leuk.” Jeroen heeft er naar eigen zeggen wel ‘de feeling’ voor om in een bus te rijden en daardoor ging hij zonder moeite door het opleidingstraject heen. Via Allroad heeft hij zijn D rijbewijs gehaald en inmiddels rijdt hij rond bij Hermes in Eindhoven en omstreken.

"Vroeger toen ik klein was zei ik altijd: ik word buschauffeur."

Geen uitdaging te groot

Jeroen gaat geen uitdaging uit de weg: “Ik ben iemand die houdt van dingen die niet kunnen. Ik heb jarenlang auto’s in en uit geparkeerd voor mijn autopoetsbedrijf, en als een parkeervak eigenlijk net te klein was dan probeerde ik ‘m er toch tussen te zetten.” Die uitdaging heeft hij in zijn werk als buschauffeur ook: “Tijdens stadsdiensten kom je wel eens moeilijke situaties tegen, bijvoorbeeld vrachtwagens die aan het laden/lossen zijn of busjes die ergens geparkeerd staan. Dat vind ik leuk.”

"Ik ben iemand die houdt van dingen die niet kunnen."

Wat je uitstraalt krijg je terug

Uitstraling en een open houding zijn tijdens het werk als buschauffeur van belang volgens Jeroen. Hij heeft zich daarom voorgenomen om tegen iedereen ‘Goedemorgen’ te zeggen.  En dat werpt zijn vruchten af: “Als ik 40 keer goedemorgen zeg dan krijg ik 39 keer goedemorgen terug.”

Iedereen zou eens in een bus moeten rijden

Jeroen vertelt dat er wel eens gedacht wordt dat buschauffeurs asociaal rijden: “Autobestuurders snappen vaak niet dat we de bochten zo ruim moeten nemen.” Daarnaast heb je als buschauffeur ook de verantwoordelijkheid voor de passagiers. Als het zo druk is in de bus dat de mensen moeten staan, dan kun je niet ineens keihard op de rem.”
Maar daar heeft Jeroen een goede tip voor: “Eigenlijk zou iedereen eens een keer in een bus of vrachtwagen moeten rijden, om te ervaren hoe het is vanuit dat oogpunt. Als je in een auto zit heb je niet in de gaten dat een bus zoveel ruimte nodig heeft.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Ben jij ook op zoek naar een afwisselende baan? Bekijk dan eens onze buschauffeur vacatures en wie weet ga jij binnenkort ook aan de slag als buschauffeur. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »