Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... John

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van John

John ’t Jong (36) uit Deurne is op het moment van interviewen net twee en een halve week werkzaam als vrachtwagenchauffeur en geniet iedere dag weer om onderweg te zijn. Via Allroad behaalde hij zijn C rijbewijs en kon hij direct aan de slag bij Tinie Manders. Iedere dag maakt hij mooie, lange ritten door de Benelux met weinig stops, precies zoals hij het graag wil.

Na een carrière van veertien jaar als dakdekker, maakt John in 2017 de switch naar postbezorger: “ik merkte dat ik het leuk vond om op de weg te zitten”. Toen hij in 2019 door een reorganisatie geen uren meer kreeg, kwam John bij het UWV terecht. Toen John met Allroad in aanraking kwam, was het voor ons meteen duidelijk dat hij perfect geschikt was als vrachtwagenchauffeur. Toen bleek dat de opleidingskosten voor John een belemmering vormden, sprong het UWV bij, en ook Allroad deed een bijdrage. In december 2020 startte John zijn opleiding tot vrachtwagenchauffeur, die hij onlangs dus met succes afrondde.

"Ieder weekend vrij, dat vind ik wel belangrijk."

Iedere dag een glimlach

John kan wel stellen dat hij in het rijden zijn passie heeft gevonden. “Ik zit altijd met een glimlach op mijn gezicht in de wagen. Het is meer een hobby voor mij. Ik begin iedere dag tussen 05:30 en 06:00 uur en maak dan heel wat uren op een dag. Ik ben niet altijd voor het avondeten thuis, maar dat vind ik niet erg. Ieder weekend vrij, dat vind ik wel belangrijk. Als dakdekker heb ik iedere zaterdag gewerkt, veertien jaar lang, maar dat doe ik niet meer.”. Het enige wat hij wat minder vindt aan het beroep, zijn de files. Maar dat is dan ook het enige wat John kan bedenken.

"Ik hoop ooit nog Europees te mogen gaan rijden."

Internationaal

De vrachtwagenchauffeur hoopt ooit nog Europees te mogen gaan rijden. “Het liefst ben ik dan twee of drie weken weg”, vertelt hij. Zijn wens is dan ook om op termijn te starten met zijn opleiding tot CE chauffeur. In de tussentijd verkent hij iedere dag de wegen in de Benelux en mag hij, zoals hij zelf zegt, gewoon lekker rijden.

Ook omscholen tot vrachtwagenchauffeur?

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden om je te laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur? Bekijk onze opleidingen.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »