Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Kevin

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Kevin

Al sinds hij een klein ‘Kevintje’ was, droomde Kevin Looijmans ervan om ooit een groot voertuig te mogen besturen. Terwijl hij de opleiding tot leraar basisschool volgde op de Pabo, kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en begon hij via Allroad als oproepchauffeur bij Hermes in Eindhoven. Inmiddels heeft Kevin alweer zes jaar zijn busrijbewijs en rijdt hij nog altijd met veel plezier op de bus.

 

Na het afronden van zijn opleiding aan de Pabo, besluit Kevin om het toch te proberen als leraar op een basisschool. “Ik vond toch dat ik het in ieder geval een keer moest proberen, dus toen heb ik ontslag genomen bij Hermes en ben ik het onderwijs ingegaan. Rond de kerstvakantie kwam toch een beetje het besef dat dit het niet helemaal voor mij was”, vertelt Kevin. Hij maakt nog netjes het schooljaar af, maar besluit vervolgens om toch weer als buschauffeur te gaan werken. Via Allroad gaat Kevin weer aan de slag, dit keer bij Arriva in Den Bosch, waar hij nog altijd werkzaam is.

"Zolang er een ongeluk voorkomen kan worden heb ik mijn doel bereikt."

Het beste van twee werelden

Bij Arriva krijgt Kevin de kans om zijn twee passies te combineren. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland geeft Kevin namelijk lessen op basisscholen om kinderen onder andere bewust te maken van de dode hoek. “De kinderen komen dan bij mij bij de bus even kijken en mogen dan om de beurt op de chauffeursstoel zitten. Als ik dan met de andere kinderen een rondje om de bus loop en laat zien wanneer ze wel en wanneer ze niet in de dode hoek staan, maakt dat wel indruk”, legt Kevin uit.

 

Ook maakt hij de kinderen er bijvoorbeeld van bewust dat een bus geen gordels heeft en laat ze zelf nadenken wat er gebeurt als zo’n bus plotseling moet remmen omdat er een kind zomaar oversteekt. “Dan gaan die mensen in de bus vliegen”, zeggen de kinderen dan met een grapje. Maar ze realiseren zich volgens Kevin dan wel wat voor impact dat kan hebben. “Zolang er, al is het pas over 20 jaar, een ongeluk voorkomen kan worden omdat een van die kinderen dan denkt, hier heb ik ooit iets over gehoord dus ik zal maar stoppen, dan heb ik in principe mijn doel bereikt.”.

"Toekomstdromen? Het rijden en lesgeven blijven combineren."

Toekomstdromen

Wanneer Kevin gevraagd wordt naar zijn toekomstdromen is zijn antwoord eigenlijk heel simpel: het rijden en lesgeven blijven combineren. Gelukkig mag hij dit ook voorlopig blijven doen. Fulltime terug voor de klas is niets voor Kevin, daarvoor vindt hij dat een baan als leraar te weinig afwisseling biedt. Zoals Kevin zelf zegt: “Op school is natuurlijk ook geen dag hetzelfde, maar ik miste toch wel echt het onderweg zijn, dat stuur in mijn handen en de vrijheid die je op de weg hebt.”.

Ook aan de slag als buschauffeur?

Ben jij ook op zoek naar een bijbaan naast jouw studie? Bekijk dan eens onze opleidingsvacatures en wie weet ga jij binnenkort ook aan de slag als buschauffeur. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »