Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Kim

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Kim

De 24-jarige Kim heeft altijd al bewondering gehad voor bussen: “Ik vond het gaaf en ik keek bijvoorbeeld altijd hoe de buschauffeurs zwaaiden”. Maar ze zat in de paardensport en dat weerhield haar ervan om de stap te zetten om buschauffeur te worden. Totdat ze dacht ‘Ik wil echt iets in de maatschappij doen’. Ze besloot de paardenwereld te verlaten en met de opleiding tot buschauffeur te beginnen.

Kim was niet meteen voor alle testen van het traject geslaagd, maar dat hield haar niet tegen: “Ik wilde het zo graag dus ik dacht ik ga niet opgeven.” Tijdens de rijtest, waarbij je voor de eerste keer een stukje in de bus gaat rijden, was Kim meteen enthousiast: “Ik kon niet meer stoppen met lachen, gewoon omdat ik het echt leuk vond.” Nog net voor de coronaperiode is Kim begonnen met werken. “Toen was het gewoon chaos”, vertelt ze. “Ik heb mijn ervaring opgedaan op het moeilijkste moment.”

"Er wordt onderling geen onderscheid gemaakt: iedereen is hetzelfde en wordt zo ook behandeld."

‘Oei, die is wel heel jong’

Kim is één van de jongste buschauffeurs bij Arriva en dat merken de passagiers ook op. “Dan vragen ze wel eens: ‘Hoe oud ben jij? Je bent denk ik de jongste chauffeur die ik ooit gezien heb’. Ze zijn wel een beetje onder de indruk. Soms zijn ze ook wel een beetje gespannen, dan denken ze ‘Oei, die is wel heel jong’ of ‘Oei, die is nieuw’. En daarna zie je ze dan toch ontspannen zitten, dus dat vind ik wel grappig eigenlijk.”

Daarnaast merkt Kim dat het nog steeds wel een beetje een mannenwereld is. Er zijn twaalf vrouwen bij Arriva in dienst, maar Kim heeft voornamelijk mannelijke collega’s. “Je moet daar natuurlijk wel een beetje tussen passen. Er wordt onderling geen onderscheid gemaakt: iedereen is hetzelfde en wordt zo ook behandeld.”

"Als ik zie dat ze gewoon lekker relaxed en veilig in de bus zitten en dat ze dan nog ‘fijne dag’ tegen mij zeggen. Dat vind ik fijn."

Dankbaarheid en gezellige dorpjes

Vooral de dankbaarheid vindt Kim mooi aan het beroep. De lieve reacties waardoor je met een fijn gevoel naar huis gaat. “Als ik zie dat ze gewoon lekker relaxed en veilig in de bus zitten en dat ze dan nog ‘fijne dag’ tegen mij zeggen. En waar je het specifiek voor doet: dat mensen naar hun werk kunnen bijvoorbeeld.” Juist omdat Kim zelf uit de stad komt, rijdt ze met de bus het liefst door het dorp. “Gezellige dorpjes met cafeetjes waar mensen buiten een ijsje zitten te eten. En soms zie je ook de zon opgaan, dat is gewoon mooi.”

Word jij de nieuwe collega van Kim?

Bij Allroad kun je de opleiding tot buschauffeur volgen en meteen aan de slag gaan!

Lees alles over het opleidingstraject via onderstaande knop.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.