Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Kirsten

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Kirsten

Kirsten (33) bracht een bezoekje aan de Ladies Day van Hermes, een dag waarop vrouwen kennis kunnen maken met het beroep van buschauffeur. “Op deze dag mocht je meteen een klein rondje in de bus rijden met een instructeur. En je kon al je vragen stellen aan vrouwelijke buschauffeurs tijdens een high tea”, vertelt Kirsten. Op de dag zelf was Kirsten al meteen om: “Ik dacht dat gaan we doen!”. Sindsdien werkt ze als buschauffeur bij Hermes.  

Natuurlijke aanleg

Voor de eerste keer in zo’n grote bus rijden, best lastig zou je denken. Maar dat geldt niet voor Kirsten, helemaal niet zelfs. “Vrienden van mij die ook bus rijden hadden al wat tips gegeven, zoals: ‘Als je achterwiel bij de stoeprand is, dan ga je draaien.’ Dus ik was al wel een beetje voorbereid. Maar ik denk dat ik daar een soort van natuurlijke aanleg voor heb. Ik ga zitten en ik rij weg. Het maakt mij niet uit hoe groot het voertuig is. In Utrecht hebben ze een bus van wel 24 meter lang, ik roep al heel lang dat ik daar een keer in wil rijden. Gewoon weer eens wat anders.”

"Je hebt altijd mensen achter je staan, je zit er niet alleen."

Geen kantoormens

Ook in haar vrije tijd neemt Kirsten vaak de bus. “Auto, bus, trein, het maakt mij allemaal niet uit. Ik vind het leuk om weg te gaan. Ik zwerf een beetje rond, ook met woningen. Ik heb niet zoiets van ik wil voor altijd hier blijven wonen. Laat mij maar lekker iets anders ontdekken. Ik ben ook echt geen kantoormens. Dat heb ik geprobeerd maar dat was geen succes.” De onregelmatige werktijden die je hebt als buschauffeur vindt Kirsten ook veel fijner dan de standaard kantoortijden: “Het fijne eraan is dat je niet altijd alleen doordeweeks aan het werk bent. Je kunt gewoon boodschappen doen op een moment dat het niet zo druk is in de winkel. Of naar de sportschool als het lekker rustig is.”

Veiligheid in de bus

Kirsten vertelt dat je er nooit alleen voor staat in de bus. Je hebt een noodknop die bij je voet zit, die je ongemerkt kunt indrukken. Dan kan het ROV (Regiecentrum Openbaar Vervoer) met je meekijken en luisteren. Als het ROV het dan niet vertrouwt sturen ze de politie. “Dat geeft wel een veilig gevoel. Je hebt altijd mensen achter je staan, je zit er niet alleen.” Kirsten heeft zelf de noodknop gelukkig nog nooit nodig gehad.

"IK raad het mensen alleen maar aan. Je bent op jezelf, geen baas die in je nek loopt te hijgen."

Contact met mensen

“Het contact met de mensen is gewoon leuk, dat is het leukste van allemaal. Vooral met kinderen. Die zwaaien altijd als je langs rijdt. Vrienden van mij hebben ook kinderen en af en toe heb ik de lijn die langs hun huis rijdt, dan staan ze klaar en gaan ze een rondje mee in de bus. Dat vinden ze echt leuk. Of oudere mensen die misschien best wel eenzaam zijn. Die komen dan voorin bij mij zitten en die beginnen een heel gesprekje.”

Gewoon doen!

Mocht je nog twijfelen om ook aan de slag te gaan als buschauffeur, dan overtuigt Kirsten je wel met de volgende woorden: “Ik raad het mensen alleen maar aan. Ik probeer ook al mijn vriendinnen over te halen. Je bent op jezelf, geen baas die in je nek loopt te hijgen. En ik zou ook tegen alle vrouwen zeggen: gewoon doen! Zeker als je grote voertuigen leuk vindt.”

Lijkt het jou ook leuk om buschauffeur te worden?

Kijk eens naar onze vacatures en solliciteer direct of neem contact met ons op voor meer informatie.

Nog geen D rijbewijs? Geen probleem! Via Allroad kun je de opleiding tot buschauffeur volgen en snel je rijbewijs halen.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.