Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Martijn

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Martijn

Martijn heeft zijn eigen verfbedrijf en zocht iets voor erbij. Hij ging aan de slag als buschauffeur in Nijmegen. Martijn heeft de opleiding glansrijk doorstaan en was in één keer geslaagd voor zowel de praktijk als de theorie. “Het technische gedeelte van de theorie vond ik wel een beetje pittig. Maar, ik vond de opleiding gezellig en goed geregeld.”

Gekozen voor Allroad

Martijn heeft ervoor gekozen om zijn D rijbewijs te halen bij Allroad, omdat Allroad de opleiding intern aanbiedt. Via rijschool Dekker kun je namelijk de opleiding tot buschauffeur volgen. “Bij een ander uitzendbureau moest ik ver rijden voor de opleiding, daarom heb ik voor Allroad gekozen. En dat is heel goed bevallen. Het contact met Tom en Rezan is altijd goed. En ik vond dat Allroad het super netjes geregeld had tijdens de Corona periode. Mij hoor je niet klagen. Ik ben zeer tevreden.”

“Als mensen echt weten hoe relaxt dit werk is, dan denk ik dat heel veel mensen dit ook willen.”

Een superfijne baan

Wat het werk volgens Martijn zo leuk maakt is met name het contact met de mensen: “Ik heb vroeger een eigen café gehad dus daar had ik dat ook. Vaak heb ik leuke gesprekjes met de passagiers.” “Eigenlijk is het al met al een superfijne baan”, vertelt Martijn. “Als mensen echt weten hoe relaxt dit werk is, dan denk ik dat heel veel mensen dit ook willen.” Een collega van Martijn is net zo enthousiast als hij: “Als we elkaar tegenkomen zeggen we altijd tegen elkaar ‘makkelijker kunnen we het niet hebben hè?’.”

"Als je niet goed met mensen kunt omgaan, begin er nooit aan. En als je dat wel leuk vindt, dan is het de leukste baan die er is."

Tijd voor klusjes én tijd voor leuke dingen

Martijn werkt zowel doordeweeks als in de weekenden, en die afwisseling vindt hij fijn: “Als ik doordeweeks twee dagen vrij ben dan heb ik tijd om thuis veel te doen, klusjes bijvoorbeeld. En als ik in het weekend vrij ben kan ik leuke dingen gaan doen met mijn drie stiefkinderen.

Martijn wil nog meegeven: “Als je niet goed met mensen kunt omgaan, begin er nooit aan. En als je dat wel leuk vindt, dan is het de leukste baan die er is.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Wil jij ook net als Martijn werken als buschauffeur? Kijk dan eens naar onze vacatures, en wie weet zien we jou binnenkort ook rondrijden als buschauffeur! 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »