Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Nadia

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Nadia

Nadia heeft samen met haar man jarenlang pakketpost bezorgd. Maar, daar kwam na 12 jaar een eind aan: “Dat is geen werk wat je tot je pensioen doet. Veel sjouwen en we hadden nooit vakantie, nooit vrij.” Daarom gingen ze op zoek naar een andere baan. Voor haar man was die zoektocht al snel geslaagd: hij werd buschauffeur. Nadia wist het op dat moment nog niet maar via haar man hoorde ze dat ze ook aan de slag kon als buschauffeur. Vanaf dat moment zijn ze collega’s van elkaar bij Hermes. En dat bevalt erg goed: “Dit hadden we 10 jaar eerder moeten doen, het is echt een leuk beroep.”

Hoe groter het voertuig, hoe beter

Omdat haar man al wat eerder was begonnen met werken als buschauffeur had Nadia zich alvast een beetje kunnen voorbereiden. Ze begon op tijd met het leren van de theorie want de boeken van haar man lagen toch thuis. Ook is ze een paar keer met haar man meegereden in de bus om de routes uit haar hoofd te leren, want dat was volgens Nadia ‘kei pittig’. Met het rijden in zo’n grote bus heeft Nadia helemaal geen moeite: “Hoe groter het voertuig, hoe beter. Als ik in een klein autootje rij dan kan ik echt niet recht parkeren, met die kleine spiegeltjes.”

"Chauffeur, lust jij sushi?"

Van sushi tot een huwelijksaanzoek

Nadia maakt de gekste dingen mee in de bus. Ze is ooit door een dronken passagier ten huwelijk gevraagd én ze is erachter gekomen dat ze sushi eigenlijk wel lekker vindt. “Ik hoorde iemand in de bus vragen: Chauffeur, lust jij sushi? Toen kwam er op een gegeven moment eentje naar voren gestrompeld met een heel dienblad vol met sushi, sausjes, stokjes. En toen ging ie mij sushi voeren. Ik had nog nooit sushi gehad maar sindsdien eet ik sushi.”

"Makkelijker kun je ze niet verdienen."

Met een kerstgeweitje achter het stuur

Niet alleen met de passagiers, maar ook met haar collega’s heeft Nadia het gezellig: “Ik ben altijd wel een halfuur van tevoren op het werk. Beetje koffieleuten en kletsen. Ik vind dat wel leuk.” Je moet wel tegen de onregelmatigheid van de diensten kunnen, vertelt Nadia. En de kans dat je met feestdagen moet werken. Maar ze vindt het ook wel erg leuk om juist op die dagen te werken: “Dan kun je tenminste met een kerstgeweitje achter het stuur gaan zitten. Heb ik vorig jaar ook gedaan.”

Volgens Nadia is het gewoon een heel relaxt beroep: “Makkelijker kun je ze niet verdienen. Je zit, je rijdt en je vracht stapt zelf uit. Je weet altijd hoe laat je klaar bent en 9 van de 10 keer ben je zelfs eerder klaar. Ik zie me dit wel tot m’n pensioen doen.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Lijkt het jou ook leuk om buschauffeur te worden? Kijk eens naar onze vacatures en wie weet ga jij binnenkort ook aan de slag als buschauffeur. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »