Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Nicole

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Nicole

Altijd al willen doen, nooit de stap durven of kunnen zetten. Dat horen we toch wel vaak terug van onze buschauffeurs. Zo ook bij Nicole van Oirschot (41). Als ze in september 2018 de Ladies Day van Hermes bezoekt weet ze het zeker: deze kans moet ze met beide handen aangrijpen. Zo gezegd zo gedaan en in januari 2019 is ze begonnen met haar opleiding tot buschauffeur. Inmiddels is ze zo’n twee en een half jaar werkzaam als buschauffeur en is ze naar eigen zeggen iedere dag blij als ze mag werken.

Ladies day

Hoewel Nicole al jaren de wens heeft om buschauffeur te worden, heeft ze tot september 2018 nooit de stap gezet. Met kleine kinderen is zo’n afwisselend schema nou eenmaal niet praktisch. Wanneer ze getipt wordt op de Ladies Day van Hermes, weet ze dat ze deze kans niet kan laten schieten en meldt zich aan. Haar kinderen zijn inmiddels een stuk ouder en de wisselende werktijden passen beter binnen het dagelijkse ritme van het gezin. Nicole vertelt: “Ik mocht meteen op zo’n bus rijden en ik kon echt kennismaken met het bedrijf. Toen is daar het balletje gaan rollen.”. Binnen drie maanden haalt Nicole haar rijbewijs en zo kan ze in mei 2019 starten als buschauffeur. “Ik vind het echt een leuke job, past helemaal bij mij.”

"Onveilig voel ik me nooit, zo zit ik ook niet in de bus."

Avondmens

Hoewel veel collega’s voorkeur hebben voor de ochtenden, rijdt Nicole liever de late diensten. “Ik vind laat rijden wel relaxed. Heb je net de spits nog even, daarna vlakt het rustig af. Ik vind dat fijner dan ’s ochtends.” Nicole legt uit dat in de late diensten alsnog veel afwisseling zit: “zo heb je een vroege-late dienst, bijvoorbeeld van 13:00 tot 20:00 uur, maar heb je ook een late-late dienst, waarbij je dan bijvoorbeeld van 17:15 tot 01:15 uur werkt.”. Onveilig voelt ze zich nooit als ze ’s avonds werkt. “Zo zit ik ook niet in de bus, alsof ik bang ben”, legt Nicole uit. 

"Ik krijg vaak complimenten over mijn rustige rijstijl."

Mannenberoep

Waar buschauffeur vroeger écht een mannenberoep was, ziet Nicole steeds meer vrouwelijke collega’s achter het stuur. Ze krijgt vaak complimenten over haar rustige rijstijl. “Vrouwen rijden over het algemeen wat rustiger, mannen rijden wat lomper. Al zijn er natuurlijk ook mannen die rustig rijden en misschien ook vrouwen die lomp rijden.” Het stoere heeft er volgens Nicole altijd wel ingezeten: “ik heb vroeger ook gevoetbald, dat stoere zit wel een beetje in mij. Vrachtwagenchauffeur zou bij mij op een tweede plek kunnen staan.”. Al blijft het beroep van buschauffeur voor Nicole met stip op nummer één staan en hoop ze dit nog heel lang te mogen blijven doen. 

Ook aan de slag als buschauffeur?

Wil jij ook aan het werk als buschauffeur? Bekijk hier onze vacatures.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.