Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... René

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van René

Na maar liefst 39 jaar als manager bij een bank te hebben gewerkt, besluit René van Geloven (59) het roer drastisch om te gooien. Na een jaar van bezinning en een jaar van oriëntatie, trekt hij de stoute schoenen aan en besluit om zijn D rijbewijs te halen en als touringcarchauffeur te beginnen. Omdat Corona roet in het eten gooit, gaat René verder kijken en komt zo bij Allroad terecht; een nieuwe OV-chauffeur is geboren.

 

René heeft dan wel zijn busrijbewijs gehaald, maar moet enorm wennen aan de verschillen tussen een touringcar en een stadsbus. “Ik moest gaan proefrijden en mijn eerste vraag was, hoe moet ‘ie aan?” Dat zorgt voor een hoop hilariteit. Natuurlijk is hij de eerste drie weken samen met een mentor op pad geweest, maar een half jaar heeft hij toch wel aan het werk moeten wennen. “De verandering van ritme, daar heb ik ook wel echt aan moeten wennen. Als je 39 jaar lang de spreekwoordelijke 9-tot-5-baan hebt gehad, is het wisselende rooster van een buschauffeur enorm wennen”, vertelt René. “Je moet absoluut investeren in je nieuwe rol en het vereist zeker het eerste anderhalf jaar gewenning en flexibiliteit. Nu hij zo’n anderhalf jaar aan het werk is, zit hij hartstikke goed op zijn plek en geniet hij van het werk. En ziet hij de wisselende diensten als een voordeel.

"Lijn 11 naar Weert is toch wel de mooiste lijn."

42 bulten heen, 41 bulten terug

Zoals bijna iedere chauffeur heeft ook René een favoriete route. Waar hij van tevoren dacht dat hij het liefst op de stad wilde rijden – hij komt immers uit Eindhoven en houdt van de stad – komt hij daar later toch van terug. De streek geeft toch net wat meer uitdaging en je komt op prachtige plekken. Lijn 11 naar Weert is volgens René toch wel de mooiste lijn: “sommigen verfoeien ‘m, lijn 11 naar Weert, want je hebt 42 bulten heen en 41 bulten terug. Maar het is een mooie lijn, je ziet van alles en je bent uit en thuis drie uur weg.”.

"Het eerste gesprek met Tom was een heel goed gesprek. Duidelijk, helder en enthousiast."

De samenwerking met Allroad

Toen René aan de slag wilde als buschauffeur in het ov, kon hij via Allroad of een andere partij aan de slag. “Het eerste gesprek met Tom was wel een heel goed gesprek. Duidelijk, helder en enthousiast”, vertelt hij. Hij bezocht nog een open dag van Allroad en heeft toen de knoop doorgehakt. Over die keuze is hij nog altijd tevreden. “Ik heb het er goed, er wordt goed voor mij gezorgd. Ik weet bij wie ik moet zijn.” Met die mooie woorden sluit René het gesprek af.

Ook aan de slag als buschauffeur?

Wil jij ook de switch maken naar buschauffeur? Lees dan meer over ons opleidingstraject.

Meer lezen?

De route van Hans

Hans ruilde de drukte van de horeca in voor meer rust en regelmaat. Hij werd buschauffeur bij Breng in Arnhem, en dat bevalt hem goed!

Lees verder »
Buschauffeur Patrick

De route van Patrick

Van dakdekker naar buschauffeur, het is toch een hele overgang. Patrick vertelt hoe hij deze switch heeft ervaren en waar hij blij van wordt.

Lees verder »
Kim

De route van Kim

De 24-jarige Kim is één van de jongste buschauffeurs van Arriva. Ze begon vastberaden aan de opleiding en nu rijdt ze met veel plezier rond.

Lees verder »

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.