Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Vincent

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Vincent

Vincent Cobussen (49) hield altijd al van rijden. Of hij nu een halfuurtje moet rijden of op vakantie gaat naar Italië: hij draait er zijn hand niet voor om. Welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur? Nadat hij al een jaar of twintig interesse had in het vak, zet hij vier jaar geleden dan toch echt de stap en begint hij via Allroad de opleiding tot buschauffeur. Inmiddels is Vincent vier jaar buschauffeur en heeft hij nog geen dag spijt gehad van zijn switch.

Alleskunner

Voordat Vincent buschauffeur werd, heeft hij tal van andere soorten werk gedaan. “Ik heb altijd met mijn handen gewerkt, zoals bij een betonfabriek, in een meubelfabriek en ik heb keukens gezet”, vertelt hij. “Maar ik ben blij dat ik nou buschauffeur ben.” Al toen hij een jaar of 25 was, leek het hem leuk om buschauffeur te worden. Uiteindelijk – jaren later – heeft Vincent dan toch de stoute schoenen aangetrokken en ging hij via Allroad de opleiding tot buschauffeur volgen. Touringcarchauffeur leek Vincent ook niet verkeerd: “Dan had ik graag naar het buitenland gereden. Je bent dan wel veel van huis, maar ik sluit niet uit dat ik dat ooit nog ga doen. Nu zit ik goed.”

"Tijdens de Vierdaagse rijden we echt 24/7"

Nijmeegse Vierdaagse

Het allermeest geniet Vincent van zijn werk als hij met de Nijmeegse Vierdaagse mag rijden. “Dan rijden we echt 24/7. Ik begin dan ’s avonds om 23.00 uur en dan rijd ik tot een uur of 6/7 ’s ochtends. Dan breng ik eerst de mensen naar huis die zijn uitgegaan, en dan ga ik de lopers wegbrengen.” Hoewel de Vierdaagse en de festiviteiten daaromheen altijd erg druk zijn,

is de sfeer volgens Vincent altijd gemoedelijk. Hij vertelt een leuke anekdote: “je rijdt de hele week dezelfde route, dus op een gegeven moment was er een dame uitgevallen die de hele week bij mij in de bus had gezeten. Toen kwam ze ’s ochtends om half 4 toch even naar de halte om mij te bedanken, dat ze het leuk had gehad. Heel bijzonder!”

Veilig thuis

Naast het rijden, geniet Vincent van het werken met mensen, de interactie met de passagiers. “Of het nu oude mensen zijn of jonge mensen, kinderen of mindervaliden. Ik sta iedereen graag te hulp. Dat de mensen veilig thuiskomen, dat vind ik het belangrijkst.”

Ook aan de slag als buschauffeur?

Lijkt het jou ook leuk om als buschauffeur te werken? Bekijk dan eens onze vacatures.  

Meer lezen?

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »

De route van Hans

Hans ruilde de drukte van de horeca in voor meer rust en regelmaat. Hij werd buschauffeur bij Breng in Arnhem, en dat bevalt hem goed!

Lees verder »