Allroad Arbeidsbemiddeling

Fred Teeven buschauffeur

Hieronder vind je meer informatie over transport, logistiek of openbaar vervoer. Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Hoe word je buschauffeur? Vrachtwagenchauffeurs gezocht? Wij geven antwoord op al je vragen. Lees snel verder. 

Weet jij het nog? Oud-staatssecretaris Fred Teeven die buschauffeur werd? We zullen je helpen om je geheugen een beetje op te frissen. Van 2010 tot 2015 was Fred Teeven staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. In 2015 stapte hij op als gevolg van de zogenoemde ‘bonnetjesaffaire’. Na nog even te zijn teruggekeerd als Tweede Kamerlid, stapte hij in 2017 definitief uit de politiek en begon zijn carrière als buschauffeur.

Minister buschauffeur?

Het lijkt in eerste opzicht een vreemde combinatie: minister en buschauffeur. Toch zien we veel mensen die lange tijd een tijdrovende baan met veel verantwoordelijkheden hebben uitgeoefend en toch op den duur het kantoor en de computer gedag zeggen, om het mooie vak van buschauffeur te gaan uitoefenen. Bijvoorbeeld René, die maar liefst 39 als manager bij een bank werkte, en nu met veel plezier en passie als buschauffeur rondrijdt.

Opleiding tot buschauffeur

Via Allroad kun je de opleiding tot buschauffeur volgen en – net als Fred Teeven – aan het werk gaan als buschauffeur. De opleiding duurt gemiddeld zo’n drie maanden, waarin je je theorie gaat behalen, rijlessen gaat volgen en uiteindelijk je praktijkexamen behaalt. Wij zorgen voor een vast contactpersoon die jou begeleidt tijdens het traject, en wie je ook na het behalen van je D-rijbewijs lastig kunt vallen met al jouw vragen.

Werken als buschauffeur

Heb je eenmaal je D-rijbewijs, dan ga je direct aan de slag als buschauffeur. Of je nu rijdt in Eindhoven, Nijmegen of Harderwijk, je loopbaan begint overal hetzelfde. De eerste tien dagen ga je op pad met een mentorchauffeur, die jou alle ins en outs over de lijnen vertelt, terwijl je zelf rijdt. Zo beginnen alle buschauffeurs, en zo heeft ook Fred Teeven het vak geleerd.

Wil jij meer weten over ons opleidingstraject? Klik op de rode button hieronder en kom alles te weten over de weg er naartoe, het traject en hoe het precies zit met het rijbewijs.

Zelf op zoek naar een baan als buschauffeur of vrachtwagenchauffeur?