Allroad Arbeidsbemiddeling

Loonsverhoging voor vrachtwagenchauffeurs per 1 januari 2022

Goed nieuws voor de vrachtwagenchauffeurs: er komt een loonsverhoging aan. In mei van het afgelopen jaar is het, na lange tijd actievoeren en onderhandelingen, eindelijk tot een akkoord gekomen voor een nieuwe cao. Deze cao heeft veel gunstige ontwikkelingen, met voor nu de belangrijkste: een loonsverhoging van 3,25%. 

De fikse loonsverhoging is niet de eerste; per 1 juli 2021 kregen de chauffeurs al eens 3,5% erbij. Waar een CE chauffeur in de hoogste schaal vóór 1 juli een uurloon van €15,36 verdiende, gaat deze per 1 januari van het nieuwe jaar maar liefst €16,41 per uur verdienen. Ook voor C chauffeurs zijn de ontwikkelingen zeer gunstig: zij gaan van €14,42 (in de eerste helft van 2021) naar €15,41 in de hoogste schaal. Al met al goede veranderingen voor vrachtwagenchauffeurs. 

Hoeveel gaat je loon omhoog?

*Gebaseerd op de hoogste loonschaal

  • C chauffeur:

       Van €14,42 naar €15,41

  • CE chauffeur:

       Van €15,36 naar €16,41

Betere arbeidsomstandigheden

Naast de loonsverhoging zijn er meer verbeteringen in de TLN cao. Zo werd er afgesproken dat alle vrachtwagens een kachel en een airco krijgen, die ook werken als de motor uit staat. Ook worden er, sinds de nieuwe afspraken in juli van het afgelopen jaar, lichtere rolcontainers ingezet en zijn er afspraken gemaakt over het eerder stoppen met werken. De nieuwe, betere arbeidsvoorwaarden en de loonsverhogingen gelden voor maar liefst 150.000 mensen in de transport en logistiek. De nieuwe cao, die dus afgelopen juli is ingegaan, loopt van 1 januari 2021 tot en met 1 december 2022.

Al tijdens je opleiding aan het werk

Wanneer je via Allroad de opleiding tot vrachtwagenchauffeur gaat volgen, kun je al tijdens je opleiding gaan werken in een logistieke functie. Zodra jij je C of CE rijbewijs hebt gehaald, stroom je direct door naar vrachtwagenchauffeur en ga je ook het daarbij horende salaris verdienen. Ben je nieuwsgiering naar de volledige loontabellen? Die bekijk je hier.

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Ben jij klaar om het grote geld te gaan verdienen? Bekijk onze vacatures voor vrachtwagenchauffeurs.

Meer lezen?