Opleiding tot buschauffeur

Een lang, groot voertuig besturen, altijd onderweg zijn en toch de hele dag onder de mensen. Wil je buschauffeur worden? Dan ziet jouw dag er binnenkort zo uit! Bij Allroad kun je snel en laagdrempelig je D rijbewijs halen en code 95 om vervolgens direct aan het werk te gaan als buschauffeur.

Direct aan de slag als buschauffeur nadat je opleiding is afgerond

Code 95, inclusief nascholing, compleet door ons verzorgd

Altijd garantie op een baan als buschauffeur via Allroad

Hoe ziet de opleiding tot buschauffeur eruit?

Na het voortraject, met onder andere een medische en psychologische keuring, ga je daadwerkelijk aan je opleiding beginnen. Wanneer je geslaagd bent voor het theoriegedeelte begint het leukste onderdeel: de praktijklessen! Heb jij je D rijbewijs gehaald, dan ga je meteen de weg op als buschauffeur.

Tijdlijn buschauffeur

Opleiding tot buschauffeur mét een betaalde baan

Wil jij graag buschauffeur worden, maar wil je niet thuiszitten tijdens de opleiding? Wij bieden je nu een tijdelijke baan als taxichauffeur aan, zolang je opleiding tot buschauffeur duurt. Hoe dit werkt, dat lees je hier.

Terwijl je via Allroad de opleiding tot buschauffeur volgt, ga je via Talent4Taxi aan het werk als taxichauffeur. Geen zorgen, je gaat niet werken op oproepbasis, maar je gaat geplande ritten rijden. Hierbij kun je denken aan scholierenvervoer of bijvoorbeeld ouderen naar het ziekenhuis vervoeren. Jouw diensten zijn ofwel in de ochtend, ofwel aan het einde van de middag en begin van de avond. Je werkt gemiddeld 4 uur per dag, zodat er nog ruim voldoende tijd over blijft om voor je theorie te leren of, als je al verder bent in je opleidingstraject, voor je praktijklessen.

Wil jij meer informatie over de opleiding Buschauffeur of direct solliciteren?

D rijbewijs

Om buschauffeur te worden, heb je rijbewijs D nodig in combinatie met code 95. Bij dit laatste wordt je vakbekwaamheid getest en dat is nodig als je beroepschauffeur wilt worden. Wanneer je je busrijbewijs hebt gehaald, mag je in alle bussen rijden, dus ook de elektrische stadsbussen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen je graag meer in een vrijblijvend gesprek.

Waar ga jij werken?

Wij werken op dit moment samen met Arriva, Hermes, Breng en Keolis. Dat betekent dat jij in bijna heel Nederland aan het werk kunt, voor zowel stad- als streekvervoer.

Meteen solliciteren?