Opleiding tot treinmachinist

Ben jij graag onderweg en op zoek naar een baan met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid?  Volg dan nu de opleiding tot treinmachinist en ga direct aan de slag bij Arriva in Limburg.

De opleiding wordt volledig betaald door Arriva

In circa 6 maanden klaargestoomd tot treinmachinist

Direct aan de slag als treinmachinist na afronding van de opleiding 

Hoe ziet de opleiding tot machinist eruit?

 In circa 6 maanden word jij opgeleid tot treinmachinist. Gedurende deze periode dien jij fulltime beschikbaar te zijn en ontvang je al een mooi salaris van € 2212,73 per maand. Over opleidingskosten hoef jij je geen zorgen te maken, die betaalt Arriva voor jou! Je volgt het opleidingstraject samen met andere machinisten in opleiding. In de klas krijg je alle theorie en in de cabine van de trein leer je alles over de praktijk. Heb je je examens gehaald? Dan mag je zelfstandig rijden, eerst onder begeleiding van een mentor natuurlijk. Zodra je de opleiding hebt gehaald kun je meteen aan het werk als treinmachinist bij Arriva.

Het selectietraject

Het werving en selectie proces gaat via Allroad. Nadat je dit succesvol doorlopen hebt kom je rechtstreeks bij Arriva in dienst. Het selectietraject ziet er als volgt uit.

  1. Telefonische intake waarbij je basisvaardigheden worden gecheckt
  2. Na een positieve intake word je aangemeld voor een E assessment dat online gemaakt kan worden
  3. Na een positieve E-assessment volgt er een selectiegesprek bij Allroad op kantoor
  4. Wanneer het gesprek positief is word je aangemeld bij LTP Testned voor een machinisten psychologisch onderzoek (PO)
  5. De volgende stap in het selectietraject is een medisch onderzoek (MO) bij ARBO-Unie
  6. Als laatste stap heb je een klikgesprek met Arriva een klikgesprek met de kandidaat
  7. Alles succesvol doorlopen? Dan mag je starten met de opleiding!

Iets voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer direct!

Werken als treinmachinist

Als treinmachinist ben je verantwoordelijk voor het besturen van de treinen van Arriva. Jij zorgt ervoor dat de reizigers veilig en op tijd naar hun bestemming worden gebracht. En je informeert de reizigers zowel op het perron als in de trein over de vertrek- en aankomsttijden. Ondertussen geniet van je de mooie omgeving, die iedere dag weer anders is! Hoewel je het grootste deel van je werkdag achter het stuur doorbrengt, heb je ook contact met je collega’s. In de kantine wordt gezellig een kopje koffie met elkaar gedronken.