Allroad Arbeidsbemiddeling

Wat is het salaris van een vrachtwagenchauffeur?

Als vrachtwagenchauffeur ben je een belangrijke schakel in het transport van goederen. Je zorgt voor het laden en lossen, scant de goederen op de juiste manier en zorgt dat ze op tijd geleverd worden bij de klant. Als vrachtwagenchauffeur heb je een baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Maar wat verdien je eigenlijk als vrachtwagenchauffeur? Als je op zoek bent naar een baan of opleiding als vrachtwagenchauffeur is het salaris natuurlijk belangrijk om te weten.

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur hangt af van meerdere factoren zoals de werkgever, je ervaring en de cao waar je onder valt. Gemiddeld ligt het salaris van een vrachtwagenchauffeur tussen de € 2.000,- en
€ 3.500,-. Dit kan hoger liggen als je bijvoorbeeld een internationale vrachtwagenchauffeur bent. Daarnaast kun je vaak rekenen op toeslagen voor werken op onregelmatige tijden.

De ervaring als vrachtwagenchauffeur speelt ook een rol in het salaris. Als beginnend vrachtwagenchauffeur verdien je vaak minder dan als je al een aantal jaar op de weg zit. Tenslotte zijn er in de cao afspraken gemaakt over het salaris van vrachtwagenchauffeurs. Controleer onder welke cao je valt en wat de afspraken zijn over het salaris.

Bij Allroad verdien je als vrachtwagenchauffeur minimaal € 14,50 per uur. Natuurlijk komen daar nog toeslagen, reiskostenvergoeding en vakantiedagen bovenop. Daarnaast ondersteunen we jou bij alle stappen in het sollicitatieproces. Ook nadat je bent gestart bij jouw nieuwe werkgever, houd je via ons een vast contactpersoon bij wie je altijd terecht kunt met je vragen.

“Ik kan vaak uitslapen en ik ben altijd tussen acht en tien uur ’s avonds thuis. Ook het contact met andere mensen vind ik fijn, want ik praat graag. En als het werk leuk is, dat maakt een hoop goed hè. Ik vind het chauffeursvak geweldig. Ik rij nog steeds graag.” – Gerry

Een baan als vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur heb je een baan met veel vrijheid. Bij veel opdrachtgevers van Allroad is het mogelijk om alleen dagdiensten te werken, juist langere routes te rijden met overnachtingen of alleen nachtdiensten. Wil je liever elke dag op dezelfde tijd starten en weer thuiskomen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden als vrachtwagenchauffeur! Naast deze vrijheid en flexibiliteit, is een baan als vrachtwagenchauffeur uitdagend én gezellig. Je maakt vaak een praatje met alle klanten die je op een dag ziet en komt met een voldaan gevoel thuis als alle goederen geleverd zijn. Ben je benieuwd of deze baan bij jou past? Wacht niet langer en bekijk de openstaande vrachtwagenchauffeur vacatures en onze vrachtwagenchauffeur opleiding.

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Ben jij na het lezen van deze blog overstag gegaan of wil je meer informatie? Kijk dan eens bij onze vacatures of neem contact met ons op!

Meer lezen?

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.