Allroad Arbeidsbemiddeling

Vraag naar vrachtwagenchauffeurs blijft stijgen

Het afgelopen jaar is de vraag naar vrachtwagenchauffeurs explosief gestegen. In Nederland staan er momenteel bijna 18.000 chauffeursvacatures open, waarvan veruit de meeste rond Utrecht en Noord-Brabant. De sector kampt al jaren met een tekort aan chauffeurs, maar is het afgelopen jaar nog meer gestegen als gevolg van de coronapandemie.

Waar vorig jaar nog een kwart van de transportbedrijven aangaf een tekort aan chauffeurs te hebben, zegt nu de helft dit. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van de chauffeurs hoog: 61 procent is ouder dan 50 jaar en gaat binnen afzienbare tijd met pensioen. Tegelijkertijd is er te weinig instroom van jongeren waardoor het aantal mensen met een vrachtwagenrijbewijs dalende is.

Imagoproblemen

Door het verouderde imago van de vrachtwagenchauffeur lijkt het beroep minder aantrekkelijk voor jongeren en vrouwen. Maar de tijden van laat thuis, dagenlang weg en fysiek zwaar werk zijn voorbij. De sector is in ontwikkeling: werk en privé zijn steeds beter te combineren en door moderne hulpmiddelen is het werk veel minder fysiek.

3 redenen

Waarom steeds meer vrouwen als vrachtwagenchauffeur gaan werken?

 

 

  1. Vrijheid
  2. Zelfstandigheid
  3. Goed inkomen

Opleiden

Het antwoord op de vraag naar chauffeurs lijkt opleiden. Door een opleidingskandidaat een tijdelijke werkplek in de logistiek te bieden, wordt een opleiding tot vrachtwagenchauffeur een stuk aantrekkelijker. De kandidaat verdient al salaris tijdens de opleidingsperiode en kan na het behalen van zijn of haar rijbewijs direct aan de slag bij een opdrachtgever. Wanneer deze kandidaat dan ook nog een baangarantie geboden wordt, zeker in de uitzendbranche, is de kans op binding des te groter.

Via Allroad bieden wij jou snel en laagdrempelig een opleiding tot vrachtwagenchauffeur waarbij je al tijdens je opleiding aan het werk kunt. Door als logistiek medewerker aan de slag te gaan, maak je al kennis met de sector en kun je na het behalen van je vrachtwagenrijbewijs direct aan de slag als chauffeur.

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Ben jij klaar om het grote geld te gaan verdienen? Bekijk onze vacatures voor vrachtwagenchauffeurs.

Meer lezen?

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.