Allroad Arbeidsbemiddeling

Een dag uit het leven van een vrachtwagenchauffeur

Hoe ziet een werkdag als vrachtwagenchauffeur eruit? Het is bijna onmogelijk om dit in één keer te omschrijven. Gaat het om een internationaal chauffeur of iemand die tussen twee plaatsen pendelt? Horecadistributie of pallettransport? Binnen de transport zijn er tal van takken van sport. In deze blog leggen we je het zo goed mogelijk uit.

Goedemorgen... of middag?

Wanneer je dag begint, dat is afhankelijk van je functie. Het kan zomaar zijn dat je iedere dag om 06:00 uur begint, maar er zijn ook genoeg vrachtwagenchauffeurs die bijvoorbeeld pas om 14:00 uur beginnen. Ben jij meer een nachtmens? Als nachtchauffeur begin je vaak pas in de avond en ben je rond een uur of 07:00 weer klaar. Een werkdag van een vrachtwagenchauffeur duurt gemiddeld ongeveer tien uur.

"Meestal is er nog wel tijd voor een bakkie koffie met collega's."

Zelf laden of meteen wegrijden

Sommige chauffeurs docken zelf hun wagen aan. Dat wil zeggen: ze halen de vrachtwagen op en zetten deze aan het dock. Daar wordt de wagen geladen, of laden ze ‘m zelf. Sommige chauffeurs hoeven alleen hun wagen op te halen en kunnen meteen de weg op. Meestal is er nog wel tijd voor een bakkie koffie met collega’s, om vervolgens met genoeg energie aan de route te beginnen.

Met de vlam in de pijp

De ene scheurt door de Brennerpas, de ander levert goederen in de regio. Het is maar net wat jou ligt. Als internationaal chauffeur ben je vaak dagen onderweg, met overnachtingen in het buitenland. Een vrachtwagenchauffeur maakt zo veel uren, en als ‘ie thuis is, is hij of zij ook echt vrij. Werk je bijvoorbeeld in de horecadistributie, dan begin je iedere ochtend vroeg, maar ben je ook elke dag voor het avondeten weer thuis. Een pendelchauffeur rijdt dagelijks vaste routes tussen twee plekken om bijvoorbeeld onderdelen te vervoeren en te lossen.

Of een vrachtwagenchauffeur nou drie dagen of een halve dag onderweg is geweest, naar Italië of naar Helmond is geweest, aan het einde van de dag gaat de vrachtwagen op slot en is het tijd om lekker naar huis te gaan.

Ook aan de slag als Vrachtwagenchauffeur?

Ben jij na het lezen van deze blog overstag gegaan of wil je meer informatie? Kijk dan eens bij onze vacatures of neem contact met ons op!

Hoe ervaren onze chauffeurs het?

Gerry

De route van Gerry

De liefde voor het chauffeursvak is Gerry (64) met de paplepel ingegoten. Al vanaf zijn 18e is hij vrachtwagenchauffeur. Lees meer.

Lees verder »