Allroad Arbeidsbemiddeling

Werken bij Tuinmaximaal - Danny

Hoe is het om bij Tuinmaximaal te werken? Wij kunnen wel vertellen dat dat heel leuk is, maar je hoort het waarschijnlijk veel liever van iemand die er ook echt werkt. We vroegen daarom Henry hoe hij het vindt om bij Tuinmaximaal te werken. 

Danny Knipping (31) rijdt elke dag voor dag en dauw van zijn woonplaats Venlo naar Eindhoven om als C-chauffeur bij Tuinmaximaal te gaan werken. Gelukkig is die afstand tijdelijk: binnenkort mag hij vanuit de nieuwe vestiging van Tuinmaximaal in Venlo gaan rijden en is hij vanuit thuis slechts tien minuten onderweg naar zijn werk.

Meteen een match

Danny werkte eerst als vuilnisman, maar had altijd al de wens om vrachtwagenchauffeur te worden. “Mijn vader was vroeger ook vrachtwagenchauffeur, en ik heb altijd geroepen dat ik ooit nog mijn groot rijbewijs wil halen.” In mei vorig jaar is het zover, Danny haalt zijn vrachtwagenrijbewijs. Hij solliciteert via Allroad bij Tuinmaximaal, en dat klikt meteen goed. “Ik kende het bedrijf eigenlijk helemaal niet, maar toen ik op gesprek was geweest, dacht ik meteen: ‘dat is wel interessant!’. Je bent lekker onderweg, je komt op veel plaatsen en hoeft niet heel zwaar werk te verrichten”, vertelt Danny. “Je hoeft nooit te ver en je bent altijd met een collega onderweg.”

"Je bent lekker onderweg, je komt op veel plaatsen en hoeft niet heel zwaar werk te verrichten."

Iedere dag is anders

Wanneer we Danny vragen wat hij het leukste vindt aan zijn werk bij Tuinmaximaal, antwoordt hij vastberaden: “de afwisseling. Je weet niet bij wie je komt, hoe de situatie daar is. Het is niet altijd standaard: we hebben spullen, zetten ze tegen de muur en klaar. Je moet kijken waar je ze kunt plaatsen, wat de klant prettig vindt. Ik vind het leuk om met mensen te werken en ieder mens is weer anders. Sommige dagen ben je wat langer aan het rijden, soms wel anderhalf tot twee uur, en andere dagen heb je wat meer stops en rijd je maar een kwartiertje naar de volgende klant. Ieder dag is anders.”

“Als ik met hem werk, vliegt de dag om. Dan denk ik: ‘oh is de dag nu al weer voorbij?’.”

Op naar Venlo

Bij Tuinmaximaal wordt er altijd rekening gehouden met de wensen van de medewerkers. Zo ook bij Danny. Hij heeft een goede klik met een collega die straks ook naar Venlo gaat, en ze hebben aangevraagd of ze een vast team op de vrachtwagen kunnen worden. “Als ik met hem werk, vliegt de dag om. Dan denk ik: ‘oh is de dag nu al weer voorbij?’.” Danny kan niet wachten om in Venlo aan de slag te gaan. Met enkele collega’s heeft hij al kennis gemaakt, zij worden namelijk in het magazijn in Eindhoven klaargestoomd om in Venlo op eigen benen te staan. Waar Danny zich over vijf jaar ziet staan? “Ik hoop dat ik gewoon nog steeds hier werk, met dezelfde collega.”

Ook aan de slag als C-chauffeur?

Kijk eens naar de vacatures of stuur ons een berichtje.

Meer lezen?

Open dag zaterdag 23 maart | 10:00 – 16:00 uur

Kom naar onze open dag en ontdek de mogelijkheden bij Allroad!

Meld je nu aan voor een proefrit in de bus of vrachtwagen.