Allroad Arbeidsbemiddeling

Werken bij Tuinmaximaal - Henry

Hoe is het om bij Tuinmaximaal te werken? Wij kunnen wel vertellen dat dat heel leuk is, maar je hoort het waarschijnlijk veel liever van iemand die er ook echt werkt. We vroegen daarom Henry hoe hij het vindt om bij Tuinmaximaal te werken. 

Henry Bouwhuis (25) begon vijf maanden geleden via Allroad bij Tuinmaximaal als algemeen medewerker. Tijdens zijn eerste week werd hij ingewerkt in het magazijn, waar hij productkennis opdeed en het bedrijf leerde kennen. Inmiddels werkt Henry voornamelijk als bijrijder en geniet hij iedere dag van zijn werk. Maar hij blijft niet voor altijd bijrijder: Henry volgt namelijk tegelijkertijd de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Wanneer hij zijn theorie-examens heeft gehaald, mag hij naast zijn werk de praktijklessen gaan volgen en hoopt hij in januari te slagen voor zijn C rijbewijs.

Van bijrijder tot C-chauffeur

Wanneer Henry geslaagd is voor zijn vrachtwagenrijbewijs, mag hij meteen starten als C chauffeur voor Tuinmaximaal. Doordat hij nu al als bijrijder mee gaat, leert hij de routes kennen en maakt hij het contact met de klanten zich eigen. Over het onderweg zijn, is Henry super enthousiast: “de vrijheid die je hebt op de weg, dat is onbegrijpelijk. Je ziet van alles: je ziet Duitsland, je ziet België, je ziet stukken van Nederland die je nooit gezien hebt. Om dan zelf ook nog te rijden, dat lijkt me super om te doen.”

"De vrijheid die je hebt op de weg, dat is onbegrijpelijk."

Een werkdag bij Tuinmaximaal

Henry is meestal rond kwart voor 6 op zijn werk. “Dan neem ik als eerste een bakje koffie, ga ik even kletsen met collega’s en pakken we de spullen en gaan naar de wagen toe”, vertelt hij. Hij legt uit dat ze vaak de dag daarvoor de wagens zelf laden en zorgen voor een volle tank. Dan is het tijd om te vertrekken naar de eerste klant. Meestal bellen ze een halfuur van te voren om de klant te laten weten dat hun bestelling eraan komt. Nadat ze hun levering hebben gelost, is het tijd voor een kopje koffie bij de klant. “De interactie met de klant vind ik erg leuk, en je ziet dan ook echt dat de klant waardeert wat je doet,” vertelt Henry. Wanneer Henry en zijn collega klaar zijn met hun route en stops voor die dag, is het tijd om weer terug naar Eindhoven te gaan. Eenmaal weer terug op het honk, laden ze de wagen voor de volgende dag en gooien ze de tank vol.

"Het is net alsof het één grote vriendenclub is."

Waarom Tuinmaximaal?

Voor Henry aan de slag ging, heeft hij flink wat research gedaan. Tuinmaximaal sprak hem aan omdat zij in acht jaar tijd enorm zijn gegroeid, maar wel nog het kleinschalige hebben van een familiebedrijf. “Eenmaal hier klopten al mijn vermoedens en wist ik dat ik goed had gekozen”, zegt Henry. “Het is net alsof het één grote vriendenclub is.” Over vijf jaar ziet Henry zich nog steeds bij Tuinmaximaal werken, maar dan als volleerd C chauffeur bij de nieuwe vestiging in Venlo. “Ik hoop hier tot mijn pensioen te kunnen werken. Ik vind het hier prima, alles is gewoon goed. Waarom zou ik dat weggooien?”

Ook aan de slag als bijrijder?

Kijk eens naar de vacatures of stuur ons een berichtje.

Meer lezen?