Allroad Arbeidsbemiddeling

Werken bij Tuinmaximaal - Jaimy

Hoe is het om bij Tuinmaximaal te werken? Wij kunnen wel vertellen dat dat heel leuk is, maar je hoort het waarschijnlijk veel liever van iemand die er ook echt werkt. We vroegen daarom Jaimy hoe zij het vindt om bij Tuinmaximaal te werken.

Jaimy uit Veldhoven is 23 jaar en werkt sinds vijf maanden met veel plezier en passie voor Tuinmaximaal. En dat niet alleen: naast haar werk volgt ze de opleiding tot C chauffeur. Nu werkt ze nog als B chauffeur, uiteindelijk hoopt ze als C chauffeur bij Tuinmaximaal aan het werk te gaan. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om aan auto’s te sleutelen of te tunen zoals ze het zelf noemt. Die passie voor voertuigen zit er dus zeker in.

Op naar de grote wagen

Op dit moment verzorgt Jaimy met haar bestelbus de naleveringen voor Tuinmaximaal. “Soms krijgen mensen deuren van 2,20 meter, terwijl ze 2,10 meter hadden besteld, dus dan moet ik die gaan omruilen. Maar ook L-profieltjes en andere kleine dingetjes. Ik heb zelfs ooit een zakje schroefjes nagebracht,” vertelt ze. Als Jaimy haar C rijbewijs heeft gehaald, mag ze naar eigen zeggen op de ‘grote wagen’. Het zal wel even wennen zijn, met z’n tweeën onderweg; nu rijdt ze immers altijd in haar eentje. Volgens Jaimy houdt Tuinmaximaal wel rekening met ieders wensen: “ze proberen je een vaste collega te geven, en kijken dan ook echt of je goed klikt met diegene.”

"De klanten zijn altijd blij dat ik er ben."

Wisselende uren en vrolijke klanten

Jaimy geniet van de wisselende uren die bij het werk horen. “Vandaag was ik om 10 uur al terug, maar ik heb ook dagen dat ik pas om 18 uur terug ben. Ik vind het heerlijk! Als ik thuiskom heb ik ook helemaal niet het gevoel dat ik dan een hele dag gewerkt hebt”, vertelt ze. Wat het werk, naast het rijden en onderweg zijn, zo leuk maakt, is dat de klanten altijd wel vrolijk zijn: “Ze zijn altijd blij dat ik er ben.”

"Iedereen behandelt elkaar gewoon als gelijken."

Eén grote familie

“Ik kan het eigenlijk met iedereen goed vinden, soms iets te goed,” vertelt Jaimy lachend. “Er moet natuurlijk ook gewerkt worden”. Met de collega’s onderling is de sfeer goed, maar ook organisatie breed: “iedereen behandelt elkaar gewoon als gelijken.” Volgens Jaimy staat iedereen achter elkaar en helpen ze elkaar waar nodig. “Heel hecht, je bent eigenlijk één grote familie.” Inmiddels is er zelfs vanuit Tuinmaximaal een vriendengroep ontstaan en ziet Jaimy ‘haar’ groep ook regelmatig in het weekend. “Je leert elkaar beter kennen dan de gemiddelde vriendengroepen, maar dat is alleen maar leuk”, vertelt Jaimy met een grote glimlach op haar gezicht.

Ook op zoek naar een baan in de logistiek?

Kijk eens naar de vacatures of stuur ons een berichtje.

Meer lezen?