Allroad Arbeidsbemiddeling

Opleiding vrachtwagenchauffeur via UWV

Hieronder vind je meer informatie over transport, logistiek of openbaar vervoer. Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Hoe word je buschauffeur? Vrachtwagenchauffeurs gezocht? Wij geven antwoord op al je vragen. Lees snel verder. 

Heb jij interesse om de opleiding vrachtwagenchauffeur via UWV te volgen? Dan ben je bij Allroad aan het juiste adres! Omdat er veel vraag is naar vrachtwagenchauffeurs, bieden wij snel en laagdrempelig een opleiding aan om het C- en CE-rijbewijs te halen. Loop jij in een traject bij het UWV? Dan is er zelfs de kans dat het UWV meebetaalt aan jouw opleiding.

Vrachtwagenrijbewijs

Om vrachtwagenchauffeur te worden, heb je het vrachtwagenrijbewijs nodig. Dit rijbewijs kan opgedeeld worden in twee soorten: het C-rijbewijs en het CE-rijbewijs. Met het C-rijbewijs mag je in een ‘gewone’ bakwagen rijden. Met het CE-rijbewijs mag je zo’n bakwagen ook met aanhanger besturen, of bijvoorbeeld in de welbekende trekker-oplegger rijden. Via onze partner, rijschool Dekker, volg jij de lessen om je rijbewijs te halen. Belangrijk puntje: om vrachtwagenchauffeur te worden heb je wel het B-rijbewijs nodig.

Vrachtwagenrijbewijs met code 95

Met een vrachtwagenrijbewijs, zowel C als CE, mag je geen beroepsmatig vervoer verrichten zonder een geldige code 95. Met andere woorden: als je aan het werk wil als vrachtwagenchauffeur via het UWV, moet je eerst ook je code 95 behalen. Code 95 is onderdeel van het theorie- én praktijkgedeelte en bieden wij aan in combinatie met de rest van de opleiding. Tijdens dit theoretische examen wordt getoetst of je vakbekwaam bent. De code is vijf jaar geldig en moet bijgehouden worden door middel van nascholing.

Van UWV naar vrachtwagenchauffeur

Wanneer je via het UWV in een traject zit, kun je misschien niet wachten om weer aan het werk te gaan. Wellicht ben je al bekend met de transportsector, of overweeg je om het roer helemaal om te gooien. Hoe dan ook, wij helpen je graag om weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

Ben jij benieuwd of je in aanmerking komt om vanuit het UWV een opleiding tot vrachtwagenchauffeur te volgen? Bel of mail Sam, dan gaat hij samen met jou uitzoeken of je in aanmerking komt voor een betaalde opleiding vanuit het UWV.

Zelf op zoek naar een baan als buschauffeur of vrachtwagenchauffeur?