Opleiding tot buschauffeur

Een lang, groot voertuig besturen, altijd onderweg zijn en toch de hele dag onder de mensen. Zo kan binnenkort jouw werkdag eruit zien, wanneer je buschauffeur wordt. Bij Allroad kun je snel en laagdrempelig je D rijbewijs halen en code 95, en vervolgens direct aan het werk als buschauffeur.

Direct aan de slag als buschauffeur nadat je opleiding is afgerond

Code 95, inclusief nascholing, compleet door ons verzorgd

Altijd garantie op een baan als buschauffeur via Allroad

Hoe ziet de opleiding tot buschauffeur eruit?

Na het voortraject, met onder andere medische en psychologische keuring, ga je daadwerkelijk aan je opleiding beginnen. Wanneer je geslaagd bent voor het theoriegedeelte, mag je beginnen aan de praktijklessen. Heb jij je D rijbewijs gehaald, dan ga je meteen de weg op als buschauffeur.

Tijdlijn buschauffeur

Opleiding tot buschauffeur mét een betaalde baan

Wil jij graag buschauffeur worden, maar wil je niet thuiszitten tijdens de opleiding? Wij bieden je nu een tijdelijke baan als taxichauffeur aan, zolang je opleiding tot buschauffeur duurt. Hoe dit werkt, dat lees je hier.

Terwijl je via Allroad je opleiding tot buschauffeur volgt, ga je via Talent4Taxi aan het werk als taxichauffeur. Geen zorgen, je gaat niet werken op oproepbasis, maar je gaat geplande ritten rijden. Hierbij kun je denken aan scholierenvervoer of bijvoorbeeld ouderen naar het ziekenhuis vervoeren. Jouw diensten zijn ofwel in de ochtend, ofwel aan het einde van de middag en begin van de avond. Omdat je ongeveer vier uurtjes per dag gaat werken, blijft er nog ruim voldoende tijd over om voor je theorie te leren of, als je al verder bent in je opleidingstraject, voor je praktijklessen.

Wil jij meer informatie of direct solliciteren?

D rijbewijs

Om buschauffeur te worden, heb je D rijbewijs nodig in combinatie met code 95. Bij dit laatste wordt je vakbekwaamheid getest en is nodig als je beroepschauffeur wilt worden. Wanneer je je busrijbewijs hebt gehaald, mag je in alle bussen rijden, dus ook de elektrische stadsbussen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen je graag meer in een vrijblijvend gesprek.

Waar ga jij werken?

Wij werken op dit moment samen met Arriva, Hermes, Breng en Keolis. Dat betekent dat jij in bijna heel Nederland aan het werk kunt, voor zowel stad- als streekvervoer.

Meteen solliciteren?