Allroad Arbeidsbemiddeling

3 redenen waarom steeds meer vrouwen als vrachtwagenchauffeur gaan werken

Het is algemeen bekend dat er in de transport en logistiek meer mannen dan vrouwen werken. Maar dat deze sector niet geschikt is voor vrouwen, is al lang een fabeltje gebleken. Steeds meer vrouwen zien in dat de transport en logistiek sector wel degelijk ook iets voor hen is. Waarom? Dat lees je hier.

1. Vrijheid

Als vrachtwagenchauffeur is geen dag hetzelfde. De ene dag scheur je met de vlam in de pijp door de Brennerpas en de andere dag lever je goederen af door heel Nederland. Hoewel vrachtwagenchauffeur een individueel beroep is, heb je regelmatig contact met klanten en collega’s. Je komt op de mooiste plekken waar je anders alleen zou komen tijdens een dure vakantie. En nu krijg je juist betaald om naar die prachtige plekken te rijden!

"Als vrachtwagenchauffeur kun je rekenen op een goed salaris."

2. Zelfstandigheid

Hoe fijn is het om ‘eigen baas’ te zijn als vrachtwagenchauffeur? Je werkt helemaal zelfstandig en dat geeft je veel vrijheid. Het argument dat je geen spierballen hebt, gaat al lang niet meer op. De vrachtwagens van nu zijn zo uitgerust dat je niet meer zwaar hoeft te tillen. Zo kun je de hele dag zelfstandig op pad en ben jij niet het meisje dat de sterke man moet vragen om te helpen.

3. Goed inkomen

Naast vrijheid en zelfstandigheid is goed inkomen ook belangrijk voor een strong independent woman. Als vrachtwagenchauffeur kun je rekenen op een goed salaris. Je basissalaris ligt vaak tussen de €2000,- en €2400,-, en dan zijn de toeslagen bij onregelmatige uren nog niet eens meegerekend. Klinkt goed hè. In de transport en logistiek sector is het tegenwoordig ook steeds vaker mogelijk om parttime te werken. Zo kun je bijvoorbeeld 24 of 32 uur op de vrachtwagen rijden en daarnaast genieten van andere leuke dingen.

Hier, alsjeblieft, drie kant en klare redenen waarom het helemaal zo gek nog niet is om als vrouw als vrachtwagenchauffeur te werken. Wist je dat zelfs koningin Máxima moeiteloos een truck achteruit inparkeert?

Wil jij werken als vrachtwagenchauffeur?

Bij Allroad kun je direct aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Heb jij nog geen groot rijbewijs? Geen probleem; via ons haal je binnen enkele maanden je C en eventueel CE rijbewijs en vervolgens vinden wij de ideale baan voor jou als vrachtwagenchauffeur.

Meer lezen?