De route van... Esther

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Esther

De route van Esther Kersten voor ze buschauffeur werd, verliep niet zonder slag of stoot. In 2007 verliest ze door een reeks fouten van de gemeente haar eigen bedrijf en komt ze samen met haar zoon, dan 12 jaar, zelfs op straat te staan. Maar Esther laat zich niet klein krijgen. Na jaren in de bijstand en vechten tegen het systeem, staat ze in 2016 weer volledig op eigen benen en kan ze niet wachten om weer aan het werk te gaan. Inmiddels werkt Esther alweer bijna twee jaar als buschauffeur bij Breng in Nijmegen en geniet ze van haar onafhankelijkheid.

Via Allroad start Esther ruim twee jaar geleden haar opleiding tot buschauffeur. Terug in de schoolbanken, dat was wel even wennen. “Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf, dus ik dacht dat het heel moeilijk was. Als ik achteraf terugkijk, valt dat gelukkig wel mee”, vertelt ze. Begin 2020 behaalde ze haar busrijbewijs en rijdt sindsdien met veel plezier door Nijmegen en omgeving.

"Hoe lastiger de mensen hoe beter: ik zie het als een uitdaging hen weer aan het lachen te krijgen."

Onderweg zijn

Esther vindt het heerlijk om onderweg te zijn: “ik zit het liefst achter het stuur, ik ga zelfs wel eens op zondagmiddag autorijden, dat is voor mijn gewoon vakantie.” En dat onderweg zijn is nu precies wat je veel doet als buschauffeur. Ook geniet ze van het contact met de mensen: “er zijn wel eens twee oudere dames, die pakken dan de bus als dagje uit. Dan geef ik ze mooie routes die ze kunnen nemen, bijvoorbeeld naar Millingen aan de Rijn. Dan nemen ze hun fototoestel mee en gaan ze daar een kopje koffie drinken.” Toch zijn haar passagiers niet altijd vriendelijk, maar ook daar weet Esther perfect mee om te springen: “Hoe lastiger de mensen, hoe beter: ik zie het als een uitdaging om lastige mensen weer aan het lachen te krijgen.”

"Ik hoop ooit mijn werk als buschauffeur te combineren met werk op sociaalmaatschappelijk gebied."

Mensen helpen

Naast haar werk als buschauffeur is Esther actief in de lokale politiek, juist om te zorgen dat andere mensen niet hetzelfde overkomt als wat zij heeft meegemaakt. “Mensen hebben veel meer rechten dan de zelf denken, dus daar help ik ze graag bij.” Ooit hoopt Esther haar werk als buschauffeur te kunnen combineren met werk op sociaalmaatschappelijk gebied. Eén ding kunnen we wel stellen: mensen helpen, dat is toch wel de rode draad die telkens terugkomt in haar leven.

Ook werken als buschauffeur?

Wij hebben vacatures in bijna heel Nederland. Heb jij nog geen rijbewijs? Geen probleem, via Allroad haal je laagdrempelig en snel je D-rijbewijs. 

Meer lezen?

De route van Hans

Hans ruilde de drukte van de horeca in voor meer rust en regelmaat. Hij werd buschauffeur bij Breng in Arnhem, en dat bevalt hem goed!

Lees verder »
Buschauffeur Patrick

De route van Patrick

Van dakdekker naar buschauffeur, het is toch een hele overgang. Patrick vertelt hoe hij deze switch heeft ervaren en waar hij blij van wordt.

Lees verder »
Kim

De route van Kim

De 24-jarige Kim is één van de jongste buschauffeurs van Arriva. Ze begon vastberaden aan de opleiding en nu rijdt ze met veel plezier rond.

Lees verder »