Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Gerry

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Gerry

Gerry (64) begon op zijn 18e met het rondbrengen van sigaretten. De liefde voor het chauffeursvak is hem met de paplepel ingegoten. Gerry’s vader was namelijk vrachtwagenchauffeur bij Philips. “Hij nam mij wel eens mee in de vrachtwagen, zelfs een keer naar Parijs. Zo ben ik mede dankzij mijn vader ook als chauffeur bij Philips begonnen.” Vol passie vertelt Gerry over zijn jaren als vrachtwagenchauffeur.

Leuke herinneringen

Wanneer ik Gerry vraag naar iets wat hem in al die jaren als vrachtwagenchauffeur is bijgebleven, begint hij al te lachen. Hij vertelt dat hij lang geleden bij Philips wel eens nachtdiensten reed. “Toen reed ik samen met een collega. De ene reed naar Nijmegen Stadskanaal en de andere naar Nijmegen Doetinchem. We liepen naar buiten en er zat een bak onder de trailer om pallets in te leggen. Dus die man vroeg waar die bak voor was. Ik hield hem voor de gek en ik zei tegen hem: ‘Daar moeten wij in slapen. Maar in de winter niet hoor, dan hoeft dat niet’. Ik kon m’n lach niet inhouden, maar hij kon er niet mee lachen.”

"Ik vind het chauffeursvak geweldig. Ik rij nog steeds graag."

Het werken als vrachtwagenchauffeur

Sinds vorig jaar juli werkt Gerry bij BOR Transporten in Eindhoven, waar hij op de fiets naar toe kan. Daar rijdt hij nu drie dagen in de week, met name in Noord-Brabant en Limburg. Hij vervoert hoofdzakelijk goederen voor TNT en UPS. “Maar ik heb ook wel eens kerstbomen, elektrische fietsen of grondstoffen moeten vervoeren”, vertelt Gerry.

Vooral de vrijheid vindt Gerry heel fijn aan het beroep van vrachtwagenchauffeur: “Ik ben niets anders gewend vanaf mijn 18e. Ik kan vaak uitslapen en ik ben altijd tussen acht en tien uur ’s avonds thuis. Ook het contact met andere mensen vind ik fijn, want ik praat graag. En als het werk leuk is, dat maakt een hoop goed hè. Ik vind het chauffeursvak geweldig. Ik rij nog steeds graag.”

"Wat dat betreft ben ik zo blij dat ik nu bij BOR zit."

Fijne werkplek

Gerry heeft het bij BOR goed naar zijn zin: “Leuke collega’s en als er iets niet goed is dan zeggen ze het op een fatsoenlijke manier. Wat dat betreft ben ik zo blij dat ik nu bij BOR zit.” Ook over de vrachtwagens van BOR is Gerry te spreken: “Het is allemaal top materiaal. De vrachtwagens rijden misschien nog wel fijner dan een personenwagen, zo relaxt. Met airco natuurlijk en minder toeren. Ze kunnen tegenwoordig ook precies zien waar ik rijd. Dat houden ze in de gaten en als ze zien dat het me niet gaat lukken om ergens op tijd te zijn, dan sturen ze een signaaltje en wordt je route gewijzigd. Dan sturen ze bijvoorbeeld iemand anders daar naartoe.”

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Lijkt het jou ook leuk om te werken als vrachtwagenchauffeur? Kijk eens naar onze vacatures of vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »