Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Richard

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Richard

Richard woont nu ongeveer 1,5 jaar in Nederland. Hij is geboren in Zuid-Afrika en later verhuisd naar Engeland. Daar werkte hij als buschauffeur in Londen. Richard wilde breder inzetbaar zijn en besloot zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Met dat rijbewijs op zak vertrok hij naar Spanje om daar te gaan werken. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en was er geen werk voor hem. Dat bracht hem naar Nederland, waar hij via Allroad aan de slag kon als vrachtwagenchauffeur.

Richard is naar Nederland gekomen met één doel: geld verdienen. Zijn vrouw studeert in Polen en het plan is om na het afronden van haar studie samen terug naar Spanje te gaan. “Ik dacht een paar maanden geleden: ik ga terug naar Spanje. Dan ga ik daar naar werk zoeken. Mijn hele leven is daar. Maar, ik kan daar in het zonnetje gaan zitten en minder verdienen, of hier een tijdje goed verdienen en dan terug gaan.” Dan kiest Richard toch voor dat laatste.

"Ik kom onderweg leuke chauffeurs tegen, waar ik gezellig een bakje koffie mee kan doen."

Werken als nachtchauffeur

Nu werkt Richard als nachtchauffeur bij Ritmo, in Eindhoven. Daar begint hij om 16:00 uur en rond 04:30 uur is hij weer terug. Andere mensen vinden het misschien helemaal niet fijn om ’s nachts te rijden, maar Richard wel: “Het is dan lekker stil en rustig. Dat zijn mooie ritjes.” Hij rijdt altijd hetzelfde ritje, maar saai wordt het volgens hem niet. “Ik kom onderweg leuke chauffeurs tegen, waar ik gezellig een bakje koffie mee kan doen.”

Genieten van onderweg zijn

“Toen ik naar Engeland ging, wist ik niet dat het mogelijk was om geld te kunnen verdienen met rijden. Ik dacht: ik word betaald om te rijden? Echt?” Richard geniet ervan om naar plaatsen te gaan waar hij nog nooit geweest is. “Zo’n grote wereld, die moet je zien. Als je het vliegtuig pakt dan mis je zoveel, terwijl je met de auto door al die landen heen kunt rijden. Maar soms vind ik het ook fijn om gewoon een route te rijden waarbij ik nergens aan hoef te denken. Geen stress.”

"Ik dacht: ik word betaald om te rijden? Echt?

Nooit genoeg rijbewijzen

Je kunt wel zeggen dat Richard ervaring heeft in de transport. Hij is namelijk al 25 jaar werkzaam binnen deze sector. “Ik heb alles gedaan: motorkoerier, bestelbusjes, touringcar, aanhangers, CE, internationaal koerier.” Zijn rijbewijs staat helemaal vol, maar Richard gaat voorlopig nog even door. Het vaarbewijs wordt de volgende. “Ik wil een bootje in Spanje, dus dat komt nog wel. En ik wil ook mijn vliegbrevet halen”, voegt hij eraan toe.

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Ben jij ook op zoek naar een baan als vrachtwagchauffeur? Kijk dan eens naar onze vacatures!

Nog geen vrachtwagenrijbewijs? Bij Allroad kun je de opleiding tot vrachtwagenchauffeur volgen en ondertussen werken in de logistiek. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »