Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Marco

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Marco

De 54-jarige Marco is geboren en getogen in Zeeland. Toen hij zijn huidige vrouw ontmoette, een Brabantse, verhuisde hij naar Brabant. Daar is hij de viswereld ingerold, waar hij voor een grote visboer is begonnen als koerier en uiteindelijk is doorgegroeid naar eindverantwoordelijke. Drie jaar geleden werd het bedrijf verkocht en kwam Marco bij het UWV terecht. Vanwege zijn ervaring in de logistiek stelden ze aan hem voor om zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. En dat leek hem wel wat!

“Ik had verschillende transportbedrijven aangesproken of het mogelijk was om mijn rijbewijs te halen en daar te komen werken, maar dat was moeilijk. Toen kwam ik bij Allroad uit, omdat Allroad een eigen rijschool heeft”, vertelt Marco. Via rijschool Dekker heeft Marco zijn C rijbewijs gehaald. “Ik heb met heel veel plezier gelest, wetende dat als ik mijn rijbewijs had gehaald dat ik meteen bij Allroad aan de slag kon om te gaan werken. Ik had een dagje meegereden bij Van den Heuvel Transport en de dag erna kon ik daar al beginnen.” Dat beviel van beide kanten zo goed dat Marco na een halfjaar al was overgenomen door Van den Heuvel.

"Ik wil gewoon veel kilometers maken. Je zit lekker warm in je cabinetje met de radio en je kopje koffie."

‘A smile for every mile’

Het rijden zelf vindt Marco echt het allerleukste aan zijn werk. Hij zit het liefst zo lang mogelijk op de weg. “Ik wil gewoon veel kilometers maken. Je zit lekker warm in je cabinetje met de radio en je kopje koffie. Onderweg bel ik wel eens, met oortjes in, met een collega voor de gezelligheid. Op die manier heb ik contact met collega’s. En het klantencontact vind ik ook erg leuk. Ik pak mijn pauzes bij de klanten, dan drink ik daar een bakje koffie en klets ik wat.” Allesomvattend, zoals Marco dat zelf zo mooi zegt: “A smile for every mile.”

Focus en concentratie

Marco benoemt ook de minder leuke dingen aan het werken als vrachtwagenchauffeur. “Soms sturen ze je bijvoorbeeld naar Brussel of Amsterdam en dan moet je door die smalle straatjes. Het is te doen, maar je moet zó geconcentreerd zijn. In Nederland staat alles nog goed aangegeven, maar in België niet. Het komt wel eens voor dat je je dan vastrijdt, en daar word je nerveus van. Dat is wel iets wat ik heb onderschat, dat het mentaal wel zwaar kan zijn.” Gelukkig kan Marco die stress kwijt in zijn hobby: motorrijden. “Ik stap op mijn motor, rij een halfuurtje rond en ga even naar de motorclub. Ik adviseer ook iedere chauffeur om naast zijn chauffeurswerkzaamheden iets te zoeken als afleiding. Maar hoe meer ervaring je hebt, hoe beter dat het wordt natuurlijk. Je moet eigenlijk gewoon denken: ‘Het zal me een worst wezen’.”

"Allroad is altijd eerlijk, recht voor z’n raap en behandelt je niet als een nummer."

Het contact met Allroad

Ondanks dat Marco al een tijdje is overgenomen door Van den Heuvel, heeft hij nog steeds contact met Sam, zijn vaste contactpersoon bij Allroad. Volgens Marco is de communicatie tussen hem en Allroad goed. “Allroad is altijd eerlijk, recht voor z’n raap en behandelt je niet als een nummer. Ik stel die eerlijkheid naar de chauffeurs toe op prijs. Dat is voor mij belangrijk. Er is geen sprake van overbodige communicatie en ik vind het fijn om te weten dat ik altijd op Sam terug kan vallen.”

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Ben jij ook op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur? Bekijk dan eens onze vacatures en wie weet ga jij binnenkort ook de weg op.

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Hans

Hans ruilde de drukte van de horeca in voor meer rust en regelmaat. Hij werd buschauffeur bij Breng in Arnhem, en dat bevalt hem goed!

Lees verder »