Allroad Arbeidsbemiddeling

De route van... Thomas

In ‘De route van…’ lichten we verhalen uit van chauffeurs die vertellen over hun route naar een leuke baan. Sommigen nog bij Allroad, anderen met veel succes overgenomen door de opdrachtgever. Lees je mee?

De route van Thomas

Het beroep militair en het beroep buschauffeur, ze hebben niet veel overeenkomsten. Toch is Thomas van Uden (31) iemand die zowel militair is geweest als nu buschauffeur. Of misschien juist omdat beide beroepen zo verschillen. Toen de kans voorbij kwam om de opleiding tot buschauffeur te gaan volgen via Allroad, greep Thomas dat kans met beide handen aan.

 

De switch van defensie naar de burgermaatschappij is volgens Thomas wel even wennen. Hij is zich vervolgens gaan oriënteren en toen kwam buschauffeur toch wel heel sterk naar voren. Inmiddels is hij twee jaar werkzaam als buschauffeur in Bergen op Zoom en gaat iedere dag nog met veel plezier naar zijn werk. De leukste elementen van zijn werk noemt hij: de interactie met mensen, de socialiteit en dat je van slap ouwehoeren je beroep kan maken. Hij hoopt binnenkort ook in Roosendaal te mogen gaan rijden want zoals hij zelf zegt: hoe meer lijnen, hoe beter!

"Als je mij op een vaste werkplek zet, gaat dat op den duur wel vervelen."

Minder leuke kanten?

Op de vraag of het beroep ook minder leuke kanten heeft, antwoordt Thomas: “Nou eerlijk gezegd, ik zou het eigenlijk niet weten. Ik vind het allemaal hartstikke goed!”. Eén klein nadeeltje dat hij noemt, is dat hij zijn rooster zo kort van tevoren weet. Hij heeft echter geen problemen met de wisselende of gebroken diensten, dat gaat volgens hem juist de sleur tegen. Iedere dag opnieuw geniet hij van het rijden, continu naar andere plekken toe. “Als je mij op een vaste werkplek zet, in een loods bijvoorbeeld, dan gaat dat op den duur wel een beetje vervelen.”

"Doordat je best goede mensenkennis hebt, weet je hoe je mensen in moet schatten."

Mensen helpen

“Je hebt wel eens van die mensen die totaal de weg kwijt zijn als ze ergens naartoe moeten. Als je die kunt helpen door te vertellen welke lijn ze kunnen pakken, en ze bedanken je later, dat vind ik gewoon leuk.” Hij geniet ervan om mensen op weg te helpen: “doordat je best goede mensenkennis hebt, weet je hoe je de mensen in moet schatten.”. De ultieme buschauffeur beschrijft Thomas dan ook als: behulpzaam, rijdt veilig, heeft goede mensenkennis en maakt van iedere rit een plezier voor de passagier. En zo ziet hij zichzelf ook wel. Over zijn toekomst is Thomas kort maar stellig: “Dat ik in ieder geval dit kan blijven doen, ik wil gewoon lekker buschauffeur blijven tot aan mijn pensioen.”.

Ook aan de slag als buschauffeur?

Ben jij ook nieuwsgierig naar het vak van buschauffeur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees meer over onze opleiding tot buschauffeur. 

Meer lezen?

Buschauffeur Vincent

De route van Vincent

Vincent hield altijd al van rijden. En welk beroep past daar beter bij dan het beroep van buschauffeur?
Wat hij het allerliefst doet? Dat lees je hier.

Lees verder »

De route van Marco

‘A smile for every mile’, dat zijn de woorden die Marco gebruikt als hij vertelt over zijn werk als vrachtwagenchauffeur | Lees verder.

Lees verder »